Index Vakbarát Hírportál

Horvátország nem hagyta magát Pirlónak

2012. június 14., csütörtök 20:15

Az olaszok Pirlo védhetetlen szabadrúgásával szereztek vezetést, de a horvátok Mandzukicnak köszönhetően egyenlítettek a második félidőben. A C csoportban így ők állnak a legjobban, de az utolsó körben a spanyolokkal játszanak.

Az első perctől kezdve az olaszok voltak fölényben. Balotelli már a harmadik percben veszélyeztetett. Jól vette át a labdát, jól is fordult, de nem találta el a kaput. Negyedóra múlva újra Balotelli került helyzetbe, Pletikosa öklözte a kemény lövést. Modricék aztán kicsit ki tudtak jönni saját térfelükről, de igazán veszélyes helyzetük nem volt. A másik oldalon Cassano kétszer is veszélyeztetett, először élesen lőtte el a kapu előtt keresztbe, majd távolról próbálkozott.

Aztán Marchisio vette át egy jó csellel a labdát a tizenhatoson belül, lőtt, de Pletikosa túl közel volt, így hárítani tudott. A kipattanó is Marchisióé volt, megpróbálta elvinni a kapus mellett, de mire lőtt, már túlságosan kisodródott, Pletikosa ezt is védte.

Egy percre rá (39.) aztán jött Pirlo, és a tőle megszokott mesterien kivitelezett szabadrúgás, ami a torna eddigi első szabadrúgásgólja. Bal oldalról, 23 méterről lőtt, a sorfalban két horvát között ment át a labda, egyenesen a jobb alsóba. Pletikosának esélyes sem volt leérni, ezt a labdát a sorfal feladata lett volna blokkolni.

A második félidőt a horvátok kezdték fölényben, Modric kétszer is próbálkozott. Az olaszoknak nem volt sürgős, az 1-0-s vezetés tudatában nyugodtak voltak.

Aztán ráfáztak a kényelmességre. Chiellini elnézte Strinic hajszálpontos beívelését, az írek ellen duplázó Mandzukic levette, aztán lőtt. A labda a bal kapufáról pattant a kapuba.

Prandelli mindenképpen meg akarta nyerni a meccset, Balotelli és Cassano helyére behozta Di Natalét és Giovincót. A horvátok viszont vérszemet kaptak, holott mivel az íreket verték, nekik az iksz is tökéletes lett volna (igaz, az utolsó körben a spanyolokkal játszanak).

Az ötperces hosszabbításban lehetett volna még komolyabb olasz helyzet, de egymás elől vették el a labdát a horvát tizenhatosnál, a védők felszabadítottak. A jelenet kicsit jellemezte is a játékukat: a helyzetek kialakításával nem volt gond, de kicsit nehézkesek, lassúak voltak elől, nem teljesen értették meg egymást. 1-1.

A C csoportban jelenleg a horvátok négy ponttal állnak, az olaszok kettővel, a spanyoloknak négy pontjuk van, az írek pedig nullával utolsók.

Rovatok