Index Vakbarát Hírportál

Buffon megsúgta, hová lőjem a 11-est

2012. június 25., hétfő 09:31

Montolivo megkönnyebbült, Diamanti pedig Buffonra hallgatott. Olasz nyilatkozatok a győztes negyeddöntő után.

Prandelli szerint szerencsére is szükség volt a továbbjutáshoz, Buffon pedig a mindent eldöntő büntetőt rúgó Diamantinak adott tanácsot, hogyan helyezze a labdát.

„Egyáltalán nem lepett meg, amit a pályán láttam, számítottunk rá, hogy mi fogjuk irányítani a mérkőzést. Próbáltunk focizni és kicsalogatni Angliát. Azt hiszem, ha sikerült volna gólt szereznünk, jobb mérkőzést játszottunk volna. Megérdemeltük a győzelmet, de sajnáltam, hogy a mezőny egyik legjobbja, Montolivo kihagyta a tizenegyesét. Amikor Pirlo állt oda a büntetőhöz, nyugodt voltam, ő egy igazi sztár és hozta, amit elvártunk tőle. A tizenegyespárbajok nyolcvan százaléka a szerencsén múlik, néhány játékoson nagy a nyomás ilyenkor, mások higgadtan kezelik a helyzetet" - nyilatkozott a Prandelli a továbbjutás után, majd a németek elleni meccsről is beszélt.

„A német csapat nagyszerű, mindig támadó meccseket játszanak. A görögök ellen több helyen is változtattak, mégis ugyanolyan jók voltak. Szeretnénk, ha mindenki egészséges és kipihent lenne az elődöntőre, úgyhogy most csak haza akarunk menni és aludni egyet."

A tizenegyest rontó Riccardo Montolivo természetesen megkönnyebbülve nyilatkozott a negyeddöntő után. „Hatalmas megkönnyebbülést érzek, szörnyű volt kihagyni a tizenegyest. Szerencsések vagyunk, hogy olyan kapusunk van, mint Buffon, de a győzelmet is abszolút megérdemeltük. Többet támadtunk és a helyzeteket is mi alakítottuk ki, még ha nem is sikerült őket gólokra váltani. Tizenegyesekkel kiesni egy ilyen meccs után kegyetlen lett volna. Senkitől sem félünk, pláne egy ilyen teljesítmény után."

A tizenegyespárbajt és a továbbjutást eldöntő Diamantinak Buffon súgott a büntetője előtt. „Őszintén szólva nem sok mindenre gondoltam a rúgás előtt. Csak az járt az eszemben, hogy berúgom a labdát, aztán pedig odarohanok Buffonhoz, aki azt javasolta, hogy helyezzem a szélre a labdát."

Buffon szokás szerint nem nézett oda egyik olasz tizenegyesnél sem és a csapattársaiért védett. „Csak arra koncentráltam, hogy minél több büntetőt megfogjak, mert a csapattársaim megérdemelték a továbbjutást. Fantasztikus érzés volt megfogni Cole tizenegyesét, rögtön az jutott eszembe, mennyien izgulhattak most. A földrengésben szerencsétlenül jár emberekre és az Eb-re elutazott szurkolóinkra gondoltam a védés után. Elismerem, hogy súgtam Diamantinak. Azt mondtam neki, Hart biztos látta, hogy rúgja a tizenegyeseket, ezért változtatnia kell."

Az olasz válogatott a németekkel találkozik az elődöntőben június 27-én.

Rovatok