Index Vakbarát Hírportál

Buffon: Mi vagyunk a meglepetéscsapat

2012. június 30., szombat 18:28

A tisztelet nagy a spanyolok iránt, de 2006 után ismét erőt adhat a válogatott szelleme. Olasz nyilatkozatok a döntő előtt.

Az Európa-bajnokság döntőjének előestéjén Cesare Prandelli szövetségi kapitányt és Gianluigi Buffont, a válogatott első számú kapusát a várható játékról, 2006-ról és Mario Balotelliről is kérdezték az UEFA sajtótájékoztatóján.

„A spanyol válogatott az elmúlt négy évben megmutatta, hogy ők a világ legjobbjai. Végig hűek maradtuk a saját játékukhoz, aminek meg is lett az eredménye. Nem csak a labdabirtoklásban jók, hanem a labda visszaszerzésében is" - nyilatkozta a vasárnap esti ellenfélről Cesare Prandelli.

Az olaszok edzője reméli, kezdeményezők lesznek a döntőben, igyekeznek majd lezárni a területeket, a középpálya közepe különösen fontos terület lehet. „Minőségi középpályánk van, sokat futunk, képesek vagyunk nyomást helyezni az ellenfélre, Pirlo pedig különleges dolgokra képes a labdával" - mondta Prandelli, majd hozzátette: nyilván nem ők fognak végig irányítani, ezért ki kell használniuk a lehetőségeiket.

Prandelli szerint a selejtezők és az Eb-meccsek során is játékosaik erősségére alapoztak, ezt kell folytatniuk, hogy meglegyen a várt eredmény.

Az olaszok a csoportmeccsen már játszottak a spanyolokkal, akkor 1-1-es végeredményt hozott a találkozó, az olaszok pedig három hátvéddel játszottak. Prandelli elmondta, nem tervezi, hogy ismét három védőt küld pályára, hiszen az elmúlt mérkőzéseken a négyvédős rendszer meggyőző volt hátul.

2006 után ismét egy bundabotrány árnyékolta be az olasz válogatott nagy tornára való felkészülését, de a világbajnoksághoz hasonlóan ezúttal is a döntőbe jutottak. Buffon szerint ez nem véletlen. „Van valami különleges a mentalitásunkban, ami erőt ad nekünk. Mindannyian nagyon tiszteljük a válogatottat, mindent megteszünk a csapatért, ha pályára lépünk" - nyilatkozta a kapus. Buffon szerint a spanyolokat egyáltalán nem fogja nyomasztani, hogy címvédőként lépnek pályára, úgy véli, ez inkább önbizalmat adhat Del Bosque csapatának a döntőben. „Mi vagyunk a meglepetéscsapat, reméljük, hogy az Európa-bajnokság végén is meglepetést tudunk majd okozni" - reménykedett a válogatott kapus.

Balotelli kapcsán az edző és a kapus is úgy gondolja, ösztönzőleg hatott rá a válogatott hangulata, fegyelmezetten viselkedik és sokat fejlődött a tornán.

Rovatok