Index Vakbarát Hírportál

Túl korai még Mourinho jóslatáról beszélni

2012. június 17., vasárnap 16:36

A németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw exkluzív interjút adott a Bildnek. Az első kérdés az volt, mit gondol José Mourinhóról, aki német-spanyol döntőt vizionál. „Ezt mondta? Túl korai még erről beszélni, mert mindössze két meccset hoztunk le. Láttam a spanyolokat az írek ellen, már jobbak voltak, mint az első meccsen.”

Kifejtette, nem könnyű Mertesacker valamint Klose helyzete, mert mindketten többre számítottak, régebben alapembernek számítottak.

„Természetesen nem elégedettek, csalódottak valamelyest, de ez egy hosszú torna, és mindketten nagy alázattal edzenek, koncentráltan dolgoznak. Az öltözőben nagy nyomást raknak egymásra. Hat meccsre készülünk, döntőt szeretnénk játszani, addig Klose ideje is eljöhet.”

Löw is érzi, hogy a szurkolók saját újszülött gyerekükként tekintenek erre a csapatra, amely a szemük láttára lesz erősebb, évről évre fejlődik.

„Nemcsak a hollandok legyőzése után voltam büszke a csapatomra. Miénk az Eb legfiatalabb csapata, ennek megfelelően van jövőkép előttünk, de van jelenünk is. Mondták ránk még pár éve, hogy játékban a sikerességünk ellenére sem domináltunk mindig. Mivel barátságos meccsen is vertük a hollandokat és Harkivben is, most már igazoltuk, hogy szépen és dominánsan is játszunk.”

Felvetették neki, ebben a nagy büszkeségében perdült-e táncra. „Nem emlékszem rá, mi történt. Csak a képeket láttam. Nem is tudok táncolni, a mozgásom nem művészi.”

Rovatok