Index Vakbarát Hírportál

Platini: Kassai hibája után se kell gólbíró

2012. június 30., szombat 18:31

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága szombaton Kijevben tanácskozott, utána sajtótájékoztatót tartott Michel Platini. A francia elnök határozottan kijelentette, továbbra is ellenzi a gólvonaltechnológiát.

„Honnan fogjuk tudni, hogy az jól működik? Lehet, hogy Blatter FIFA-elnök be fogja vezetni, de hol a határ? Mi lesz kezezésnél, más szabálytalanságnál? Azokat milyen segédeszköz veszi észre? Az ötbírós rendszer egy esetet leszámítva jól vizsgázott. Az egész Eb-n nem voltak kirívó hibák, a bírók jól vizsgáztak.”

Blatter az ukrán-angol (0-1) meg nem adott gólja után a gólbírós - teniszből ismert - sólyomszemről már nem mint lehetőségről, hanem mint szükségszerűségről beszélt. Az UEFA-elnök viszont az ötbírós rendszer egyik megalkotója, talán ezért sem vallhatta be a kudarcot.

Platini arról is beszélt még, hogy 2020-tól akár 12 vagy 13 város is rendezhetné az Eb-t - többnyire ezek a városok osztoznak kupadöntőkön -, ha egy ország nem tud ennyi stadiont építeni.

Elképzelését támogatják a szervezeten belül, a következő vitaforduló decemberben lehet, ekkorra dolgozzák ki a részleteket is.

A 2020-as Eb-re Törökország mellett Wales, Skócia valamint Írország közösen jelentkezett, Azerbajdzsán pedig Grúziával adna otthont. A következő tornán már nem 16, hanem 24 csapat indul Franciaországban.

Rovatok