Index Vakbarát Hírportál

Prandelli: Tízből 8-asra játszottunk az Eb-n

2012. július 2., hétfő 11:03

A válogatott kikapott az Eb-döntőben, de Cesare Prandelli marad az olaszok szövetségi kapitánya.

„A jövőm eldőlt. Semmi problémám nincs a szövetséggel vagy a vezetőséggel, sőt, kiváló a kapcsolatunk. Van tervünk arra, miként tudnánk előrelépni" - mondta a Parma és a Fiorentina korábbi mestere, aki azután vette át a csapat irányítását Marcello Lippitől, hogy az olaszok a 2010-es világbajnokságon már a csoportkörben búcsúztak címvédőként.

Prandelli elismerte, hogy döntésében az Eb-döntőben elszenvedett vereség is szerepet játszott, hiszen amint mondta, így lehetetlen távozni. Tízes skálán nyolcasra értékelte csapatának az egész tornán nyújtott teljesítményét. Szerinte az elején akadt néhány probléma, de aztán belelendültek. Olyan csoportból kellett továbbjutniuk, amelynek a címvédő és ismét győztes spanyolok is tagjai voltak, ezzel együtt néhány kiváló mérkőzést is játszottak a tornán.

A döntőbeli négygólos vereségről úgy véli, nem érdemeltek volna győzelmet, csapata elsősorban fizikálisan nem tudott megfelelően regenerálódni a döntőre. „Játékosaim nagyon keményen dolgoztak, megmutatták, tudnak egymásért küzdeni, van csapatszellem, és azt is, hogy képesek méltósággal veszíteni, tudják kezelni a nehézségeket. Büszke vagyok a csapatomra" - mondta Prandelli, akit a sajtótájékoztatón jelen lévő olasz újságírók tapssal búcsúztattak távozásakor.

Rovatok