Index Vakbarát Hírportál

Putyin: Bosszúra készülnek az orosz huligánok

2012. június 16., szombat 09:37 | aznap frissítve

Az orosz miniszterelnök szerint a huligánok bosszút akarnak állni. Több mint húszezer orosz érkezik Varsóba.

Húszezer orosz vett jegyet a szombat esti varsói Görögország–Oroszország-mérkőzésre, amelyen Dick Advocaat válogatottja bebiztosíthatja továbbjutását. A stadionon kívül további háromezer orosz lehet a városban. Felvonulás most nem lesz, de a hatóságok teljes készültségben vannak.

Donald Tusk egy péntek esti rádióinterjúban elmondta, reméli, a rendőrségnek nem kell majd erőt alkalmaznia szombaton, de határozottan fognak fellépni a rendbontók ellen, ha szükséges. A lengyel miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin is figyelmeztette, lehetnek olyan orosz huligánok, akik bosszút akarnak majd állni a keddi lengyel–orosz előtt történtekért.

A Lengyelország–Oroszország-csoportmeccs előtt lengyel huligánok támadták meg az orosz nemzeti ünnep alkalmából felvonuló orosz szurkolói menetet, majd a rohamrendőrökkel is összecsaptak. A zavargások során több mint kétszáz embert tartóztattak le, köztük egy magyart, egy részüket gyorsított eljárásban már el is ítélték.

Az UEFA a korábbi szurkolói rendbontások miatt szerdán megbüntette az Orosz Labdarúgó Szövetséget, hat pont levonással indulnak a következő Eb-selejtezőn, ha drukkereik ismét balhéznak az Európa-bajnokságon. A szövetség és a válogatott játékosai is megtették, amit tudtak, kérték az oroszokat, hogy békésen és higgadtan viselkedjenek, ellenkező a esetben a válogatott fog bűnhődni.

Rovatok