Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo 11-est hibázott, Pepével öngólt rúgattak

2012. június 2., szombat 23:15 | aznap frissítve

Hazai közönség előtt a portugál futballválogatott 3-1-es vereséget szenvedett Törökországtól. A törökök Umut Bulut vezérletével előbb 35. percben szereztek vezetést, egy balról laposan belőtt labdára csapott le a toulouse-i, megelőzte védőjét és közelről lőtt. Az 52. percben megint ő következett. Bruno Alves a saját 16-osa előtt veszített labdát, Bulut 16 méterről jobbal bombagólt lőtt a rövid oldalra.

A válasz az 57. percben érkezett, Nani 17 méterről kilőtte a hosszú sarkot, nagyon szép gól volt. Néhány perccel később a portugálok le is faraghatták volna a hátrányukat. A 64. percben Emre buktatta Lopezt, a 11-est Ronaldo viszont rosszul helyezve kihagyta, Volkan Demirel védett.

Az utolsó húsz percben a törökök ki sem tudtak mozdulni saját 16-osukról, de a 88. percben mégis ők szereztek gólt. Pontosabban Pepe szerzett öngólt, de nem tehetett róla. A csereként beállt Eduardo kapus egy oldalról belőtt labdát előbb ráütött a védőre, a kapuba tartó labdát védőtársa rúgta ki a gólvonal elől, de ismét a realost találták el. Pepe nem térhetett ki az öngól elől.

Az Eb-résztvevő portugálok a legnehezebb csoportban vannak. A németek, a hollandok és a dánok az ellenfeleik.

Jegyzőkönyv

Portugália–Törökország 1-3 gólszerzők: Nani (57.) Pepe (88. öngól) ill Bulut (35., 52.)

Játékvezető: Studer

sárga lapok: Moutinho, Almeida ill. Belözoğlu, Turan, Yilmaz

Rovatok