Index Vakbarát Hírportál

Rooneyék is körbejárták Auschwitzot

2012. június 9., szombat 14:58

Az angol válogatott is meglátogatta az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs tábort a lengyelországi Oswiecimben. Wayne Rooney, Andy Caroll, Phil Jagielka, Jack Butland, Joe Hart, Theo Walcott és Leighton Baines is elkísérte Roy Hodgson edzőt a játékosok közül az Auschwitz Múzeumba, írja a Telegraph.

Rooney elmondta, ugyan tanult történelmet az iskolában, de nem értékelte akkoriban. Az elmúlt években azonban többet akart tudni a második világháborúról, ezért megnézte a témában készült egyik brit dokumentumfilm sorozatot, amelyben sok szó esett az Auschwitzban történtekről. „Éppen ezért a saját szememmel akartam látni" – mondta.

A tábor körbejárása után Roy Hodgson szövetségi kapitány és David Bernstein, az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke egy-egy mécsest helyezett el Auschwitznál a vasúti sínekre.

Szerdán az Eb-re készülő olaszok és a hollandok is meglátogatták az egykori náci koncentrációs tábort. Az érkezésükről készült felvételeken látni lehet Buffont, Cassanót és a mosolygó Sneijdert is, a két csapat le is kezelt egymással.

Rovatok