Index Vakbarát Hírportál

Rooney többet csinált, mint a két legutóbbi vb-n

2012. június 30., szombat 09:30

Kevesebbet játszott, de gólokban mindenképp eredményesebb volt az angol csatár.

A Montenegró elleni meccsen kiállított Wayne Rooney eltiltás miatt kénytelen volt kihagyni az Európa-bajnokság első két csoportmeccsét, bizonyos értelemben mégis többet csinált, mint az elmúlt két világbajnokságon - derül ki a Daily Mail elemzéséből.

A Manchester United csatára négy nagy tornán lépett pályára az angol válogatottban, a 2004-es Eb-n, valamint a 2006-os és 2010-es világbajnokság után a 2012-es Európa-bajnokságon.

Gólok és lövések tekintetében a 2004-es tornán játszott a legjobban, négy gólt rúgott és hat lövéséből mindegyik eltalálta a kaput. A következő két világversenyen, a 2006-os és a 2010-es vb-n egyszer sem sikerült gólt szereznie, a kaput is kevesebbszer találta el, 60 és 50 százalékos mutatókat produkált (2012-ben ez a mutató 33 százalék volt). Igaz, a világbajnokságokon több tényező is hátráltatta, 2006-ban nem volt száz százalékos állapotban, 2010-ben pedig magánéleti problémái voltak.

A 2012-es Eb-n két mérkőzésen többet csinált, mint az elmúlt két világbajnokságon összesen: gólt rúgott, ráadásul a legjobbkor, az ukránok ellen továbbjutást érőt. Emellett az idei tornán passzolt a legjobb százalékkal, 75 százalékos mutatóval felülmúlva eddigi legjobbját, a két évvel ezelőtti vb-n összehozott 72 százalékot.

A lap az elemzésben megjegyzi, a selejtezőn szerzett piros lap és az Eb előtti Las Vegas-i kaszinótúra mind olyan ostoba hibák voltak, melyekből Hodgsonnak és Rooneynak is tanulnia kell, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságon - egy évtizeddel az utolsó tisztességes teljesítménye után - ismét régi önmaga lehessen a játékos.

Rovatok