Index Vakbarát Hírportál

Ki a legjobb pasi az Eb-n?

2012. június 15., péntek 12:47

Rovatunk hölgytagjának segítségével megpróbáltuk összeszedni az Eb legjobb pasijait. Másfél tonna izom, több tíz kiló zselé, nem is annyira sok tetkó. Másfél csapatra valóból lehet válogatni, vagy esetleg összerakni a kezdő tizenegyet és a cserepadot. És reklamálni, aki hiányzik. Lányok, asszonyok, hölgyek, fiúk, rajta!

Mats Hummels

Az Eb német szívtiprója a 191 centi magas, kockahasú, ördögien jóképű futballista. A válogatottban 2010 májusa óta szerepel, klubszinten a Bayern Münchenből indult, majd 2008-ban a rivális Borussia Dortmundhoz igazolt. Ismertetőjegyei: mélybarna szem, hosszú haj, szálkás vádli. Csak 23 éves, úgyhogy sokat láthatjuk még.

Jorgosz Szamarasz

Igazi görög adonisz, félisten kinézetű mediterraneo a válogatott egyik leghelyesebb futballistája, a 27 éves Jorgosz Szamarasz: 192 centi magas, 81 kiló. Jellegzetes hosszú fekete haja és nagy barna szemei a pályán is feltűnnek. Bár nem gyors, sok gólt lő, a csapat legjobb csatára, játszott a Manchester Cityben, a Celtichez négy éve szerződött. 2006 óta válogatott.

C. Ronaldo

Cristiano Ronaldo hibátlanra edzett szobortestével nemcsak a pályán sikeres, iszonyú sok csajon van túl. (Persze jól is keres.) Napjaink egyik legnagyobb sztárja 2003-2009 között a Manchester United játékosa volt, 2008-ban a FIFA-év játékosa-díjat, az Aranylabdát és az aranycipőt is elnyerte. A Real Madriddal Spanyol Kupa-győztes, majd idén bajnok lett. A válogatottnak 2003 óta a tagja, 32 gólt rúgott. Persze ennél izgalmasabb, hogy különösen izmos a combja, hasizma makulátlan, és a vakítóan fehér mosolyával még évekig fog a legszexisebb játékosok között szerepelni.

Sebastian Larsson

Acélkék tekintetű Larsson a svédek középpályása, lehetetlen nem észrevenni a pályán. 2008 óta tagja a svéd válogatottnak, 26 éves, és persze szőke. Klubszinten az Arsenalban nevelkedett 2004 és 2007 között, játszott a Birmingham Cityben,  jelenleg a Sunderlandet erősíti. Nem csak jóképű, de ügyes is, minden selejtezőn játszott.

Raul Albiol

Latinos sárm, fekete haj, barna szem, igazi latinos temperamentum. Csibészes mosolyával, szálkásra dolgozott izomzatával a spanyol nők kedvence. Középhátvéd, 2007 óta válogatott kerettag. 2003-ban a Valenciában kezdete pályafutását, a Real Madridhoz 2009-ben igazolt. A 187 centis, tökéletes felépítésű védő, 2008-ban Európa-, 2010-ben világbajnok a spanyolokkal.

Manuel Neuer

26 évesen már első számú kapus a német válogatottban, akár már emiatt vonzó lehet. Meg 193 centi magas, szőke, kék szemű, kölyökképű, mégis sármos. 2004 és 2011 között a Schalkéban védett, már 2007-ben a Bundesliga legjobbjának választották a posztján. Tavaly nyáron ment át a Bayernbe.

Mario Gomez

Markáns arc, jégkék szemek, széles mosoly, édesapjának köszönheti spanyolos vonásait  Mario Gomez, a német válogatott első számú csatára. A 26 éves, 2007 óta válogatott. Már 2007-ben, a Stuttgart futballistájaként az év német játékosa lett, 2009 óta a Bayern Münchenben szerepel, 2009/2010-ben Német-Bajnok és Német Kupa-győztes lett. Nem csak a vonásai markánsak, hanem szerepe a válogatottban is: a németek nyitómeccsén a győztes gólt fejelte C. Ronaldóék kapujába, majd a hollandoknak kettőt vágott.

Lukasz Piszczek

A vigyorgó lengyel kék szemű, 27 évesen is kisfiúsan vonzó középpályás. 2007 februárja óta tagja aválogatottnak. A német Hertában kezdte pályafutását, 2004-től 2010-ig volt a játékosa, két éve igazolt a Borussia Dortmundhoz. A piros-fehér mez alatt rejlő edzett hasizmát a nyitómeccsen a szemfülesek láthatták is, amikor Szamarasszal küzdött a labdáért.

Niko Kranjcar

A megnyerő tekintetű, huncut szemű horvát Zágrábban született, az Eb után az angol Tottenham Hotspurtől a Dynamo Kijevhez szerződik. 27 éves, irányító középpályás, már 19 évesen a Dinamo Zagreb csapatkapitánya lett. 2003-ban megnyerte a horvát bajnokságot, a válogatottban 2004 óta alapember.

Leonardo Bonucci

Egy igazi olasz macsó a 25 éves Bonucci: kisfiús ábrázat igazi római arcéllel, ő az egyik legjóképűbb, legvonzóbb hátvéd. Ráadásul 190 centi magas, fizikuma természetesen tökéletes. Az olaszok újoncaként 2010 márciusától lép a pályára a válogatottban, ez az első nagy tornája. Idén a Juventussal olasz bajnok Serie A-t nyerte meg. A Bariban kezdett, onnét került 2010-ben a Juvéba.

Sergio Ramos és Fernando Torres

Egy kedves hölgyolvasónk osztotta meg velünk az alábbi fb-fotót, amin két spanyol látható a legteljesebb összhangban. Nem, Fernando Torres és Sergio Ramos nem járnak, előbbi nős családapa, utóbbinak annyi csaja van, amennyi kell, még ha annyi pasija is lehetne, amennyi kell.

Torres az Eb-re újraszőkíttette hosszú tincseit, Ramos is borbélynál járt, és sokak nagy bánatára levágatta hosszú haját. De nem kell szomorkodni, ahogy twitteren ő is írta, "úgyis megnő".

Ezek ketten nem csak jól néznek ki, de sikeresek is, Torres BL-t nyert idén a Chelsea-vel, Ramos spanyol bajnokságot a Reallal. Az Eb-n viszont az elején nem ment nekik, Ramos élete leggyengébb válogatott meccsén van túl az olaszok ellen, Torres meg egy valag helyzetet kihagyott, igaz neki utóbbi másfél éve a hibákról szólt - egészen csütörtökig, amikor kettőt rúgott az íreknek.

Ki jön be legjobban?

  • 786
    Fernando Torres
  • 394
    Hummels
  • 382
    Sergio Ramos
  • 349
    C. Ronaldo
  • 253
    Kranjčar
  • 234
    Mario Gomez
  • 195
    Raul Albiol
  • 195
    Neuer
  • 171
    Raul Meireles
  • 164
    Bonucci
  • 134
    Larsson
  • 120
    Miguel Veloso
  • 110
    Javi Martinez
  • 90
    Lukasz Piszczek
  • 77
    Alou Diarra
  • 64
    Szamarasz

Alou Diarra

Egy fekete srác kell a csapatba, és hol máshol is keresgélhetnénk, mint a francia válogatottban. Nem annyira fiatal, júliusban már 31 lesz, mégis ez az első nagy tornája. Nagy tehetség volt, 10-12 éve a Bayern Münchenben, majd a Liverpoolban is játszott, de csak az utóbbi években futott be a Bordeux-nál, tavaly nyáron meg átment a Marseille-be. 190 centi, 80 kiló, ha ismernék a focit, Ralph Lauren és Jean-Paul Gautier veszekednének rajta.

Javi Martinez

A spanyol válogatott csereközéppályása vagy védője a klasszikus szomszéd srác. Semmi manír, egyszerűen jóvágású a kölyök. Meg 190 centi és 86 kiló. A Bilbaóval EL- és Spanyol Kupa-döntőt is veszített idén, lelkileg nem lehet túl jó passzban, de már figyeli a Barcelona. 23 éves, a jövő védekező középpályása vagy középhátvédje lehet.

Miguel Veloso

A klasszikus futballista-prototípus a portugálok szűrő középpályása. Belőtt séró, fülbevaló, menő cuccok, bár ő maga kevésbé menő klubban, a Genoában játszik. A válogatottban viszont egész rendszeresen szerepel, eddig mindkét Eb-meccsen végig a pályán volt. Régebben hosszú haja volt, lehet vitatkozni, mint Ramosnál, hogy melyik volt a jobb.

Raul Meireles

Helyet kell adnunk az extremitásoknak is, ráadásul a portugál középpályás marha jó futballista. Alulértékelik, pedig korábban a Liverpoolban, idén a Chelsea-ben játszott világklasszis szinten, meg is nyerték a BL-t. (Bár a döntőt ki kellett hagynia.) A válogatottban alapember. A külsejére sok szót nem érdemes vesztegetni, szálkás futballistaalkat, már ami látszik belőle. Szereti az összevissza frizurákat is, jelenleg épp kopasz.

Ki maradt ki? Biztosan több tucatnyian, ha hiányérzetük van, ide írják meg, mint ahogy azt is, melyik a legjobb tizenegy, vagyis a kezdőcsapat.

Az Index válogatottja

Neuer - Sergio Ramos, Hummels, Bonucci, Raul Albiol - Raul Meireles, Alou Diarra, Javi Martinez, Miguel Veloso - C. Ronaldo, Fernando Torres. Cserék: Mario Gomez, Krajncar, Piszczek, Larsson, Szamarasz.

Rovatok