Index Vakbarát Hírportál

Kivarrt karnál jobb a kettő, legjobb a hát

2012. július 4., szerda 09:36

Mi az, ami minden igazi futballsztárnak kötelező? Jó nő, sok gyors autó, és persze a lehető legtöbb tetoválás. Végignéztük az Eb mezőnyét ilyen szempontból is.

1. Zlatan Ibrahimovic testét 11 darab tetoválás fedi. A svéd a családdal, hiedelmekkel és a szerencsével kapcsolatos tetkókat szereti. A legszembetűnőbb egy vörös sárkány a hátán, a személyiségét szimbolizálja. A csuklóin az Ibrahimovic kód szerepel, ami családtagjai születési dátumát jelzi. A jobb csuklóján a férfi ág: édesapja, Sefik, fiútestvérei, Sapko és Aleksander, és Zlatan fiainak születési dátuma. A bal csuklóján a nők: édesanyja, Jurka és nővére, Sanela születési dátuma. Jobb alkarján édesapja, a balon édesanyja neve. A jobb karján egy maori szimbólum is van, ami Zlatant és családját védelmezi. Arabul fiai, Maximilian és Vincent és az Ibrahimovic név is szerepel. A hasán két kártyalap: kör ász és lóhere, ami a sárkányhoz közel helyezkedik el, így jó szerencsét hoz. A hasán egy szív, benne egy H betűvel, ami Helenára utal. Keresztény, vallásossága miatt a hasára tetováltatott egy „Csak Isten ítélhet meg engem” mondatot. A bal vállán egy japán koi ponty, ami szerencsét és bátorságot hoz. A jobb vállán és a hátán buddhista szimbólumok védik. A hasán fehér tintával a Zlatan név van elrejtve.

2. A németek csatára, Marco Reus a futballdivatot követi. Bal karjára gótikus írásjelekkel a saját keresztnevét és a születési dátumát tetováltatta. Pontosan ez áll a ott: Marco, 1989.05.30.

A német média azzal kritizálta Reust a nem kis méretű Marco felirat miatt, hogy csak azért íratta magára, nehogy elfelejtse saját nevét.

3. Alessandro Diamanti a vicces tetoválásokat részesíti előnyben és rendesen kidekorálta magát. A jobb karján összevissza vannak a következő szimbólumok: három piros szívecske, egy bálna, a béke jele, kereszt, különféle betűjelek, csillagok és a Feng shui jele.

A bal karja teljesen fedett, a csuklóját kivéve különféle színes lepkék, virágok és írások összefonódása díszíti. A jobb lábára Diamanti egy hatalmas mosolygós fejet tetováltatott. Vajon ezzel gúnyolja ki ellenfeleit, amikor nem érik utol?

4. Sergio Ramos 12 tetoválással büszkélkedhet

A jobb csuklóján egy zenekar van, ez azért fontos, mert René bátyjának ugyanilyen tetkója van. Ramos kicsit megnagyította nemrég egy új díszítéssel.

A bal felkarján a szülei kezdőbetűje és a szerencseszáma áll. Efölött tündenyelven az szerepel: „Soha nem felejtelek el.”

A bal középső ujján testvérei monogramja áll. A bal füle mögött egy kínai farkasjel van. Az első tetoválása a háta közepén szereplő szellemfigura, mely egy labdát tart a kezében.

A háta alsó részén a testvérei neve áll három csillaggal, valamint egy Ramost jelző szám.

A jobb és bal bicepszén angol idézetek állnak, kiegészítve a 9-11 és 3-11-es dátummal, melyek a New York-i és madridi terrortámadások időpontjait jelzik.

Egy dávidcsillagot Antonio Puerta emlékére varratott magára.

A bal felkarján nagy vallási jelképek és hasának alsó részén egy szárnyas M betű szerepel.

5. Joleon Lescott, az angolok játékosa a nagy méretű, kifejező tetkókat szereti. A jobb és bal vállán egy-egy hatalmas őrangyal védelmezi az angolt.

A mellkasán egy vörös rózsa, ami édesanyját, Rose-t szimbolizálja. A két alkarjára Clayton és Donovan fia nevét és születési dátumát tetováltatta.

6. Mario Mandžukić is megkedvelte a tetkókat. Jobb alkarján négy kínai szó található:hatalom, boldogság, család és a hit. A horvát az életében fontosnak tartott értékeket íratta magára.

A bal vállán egy hatalmas kereszt van, és az ikrek állatöv, amelyben született. A bal karját négy ász kártyalap, csillagok és egy focilabda díszíti.

7. Fernando Torresnek öt tetoválása van. A jobb karjára a 9-es, ami a válogatottbeli mezszáma. A bal karjára tündenyelven a Fernando név van ráírva.

A lábán római számokkal a 2001.07.07.-e szerepel, a feleségével akkor csókolóztak először. Családos apuka révén a két alkarjára felesége és kislánya, Nora nevát íratta.

8. Daniele De Rossi igazi tetoválásgyűjtő. A legújabb szerzeménye a jobb vádlijára rajzolt sárga háromszög, melyben két focizó figura van és a jobban focizó sípcsonton rúgja ellenfelét.

Az olasz ezt biztosan figyelmeztetésnek szánta ellenfeleinek. A rengeteg színes tetoválással rosszfiúnak tűnhet, de ha megnézük közelebbről a tetkóit, meg fogunk lepődni. Néhány szerzeménye lányára, Gaiára utal, illetve a volt feleségére, Tamara Pisnolira. A bal karján belül a Teletubbies című gyermekmeséből két figura és egy dal idézete van, amit De Rossi kislányának énekelt altatódalként. Bal karján kívül egy gyerekangyal és egy őrző szem vigyáz rá. A jobb karja teljesen ki van dekorálva és felül a kék szín dominál, alul a vörös árnyalatok. Egy női alak képe is kivehető. A hasán egy fekete rajzolatú szív, amely szétfolyik.

9. Raul Meireles felsőtestén már nem maradt túl sok hely, a hátán egy óriási kínai sárkány tekereg, a könyökére csillagot tetováltatott. A portugál mindkét karja tele van tetkókkal. Pillangók, egy nő és férfi arcképe, rózsák, különféle virágok.

A jobb kezén egy rózsafüzér fut lefelé. Nyakán hátul csillagok hozzák meg szerencséjét. A bal kezén vörös csóklenyomat, lángnyelvek és nonfiguratív motívumok sokasága. A nyakán elöl egy tetovált nyaklánc fut le.

10. Wayne Rooney a hazafias, vallásos és családi tetkók mellett döntött. Jobb karján egy felirat: „Ehhez elég képzett vagyok", ami Rooney kedvenc együttesének, a Stereophonics albumának a címe.

A szavak mögött az rejlik, hogy a kis Rooney inkább a pályán volt, mint az iskolában. A hátán Kai fia tiszteletére egy imára összekulcsolódó kéz látható, amiből szárnyak nőnek ki. Természetesen felesége, Coleen neve és egy kelta motívum sem maradhatott ki. A bal karján egy angol zászló piros keresztje világít, ezzel Anglia előtt tiszteleg.

11. Daniel Agger kiérdemelte a legzseniálisabb tetoválás címét. Aműalkotás az egész hátát befedi és nem maradt egy ceniméternyi üres terület sem. A dánok egy viking temetőt készíttetett, a tarkójára pedig latinul azt íratta: „A halál biztos, de hogy mikor érkezik, az bizonytalan".

A hátán sírkővek, egy ülő viking, lejjebb három óriási mérges vikingfej néz vissza ellenfeleire. Bokájára a következőt íratta: „A fájdalom elmúlik, a győzelem örökké megmarad". A karjait sem hagyta szabadon: a bal oldalon mitikus alak lángnyelvekkel és a dán zászló motívumai olvadnak bele a nonfiguratív részekbe. Az egyik ujjára gyűrűt tetováltatott, a bal tenyerére pedig egy óriási napszimbólumot.

Rovatok