Index Vakbarát Hírportál

Torres gólkirály élete legrosszabb szezonja

2012. július 2., hétfő 11:56 | aznap frissítve

Fernando Torres az Eb gólkirálya, és rekordhalmozó. De hogy sikerült?

Ahhoz képest, hogy Fernando Torres májusban még azt mondta, ebben a szezonban voltak karrierje legrosszabb pillanatai, összességében egészen jól alakultak a dolgai. A Chelsea-vel Bajnokok Ligáját (amin kicsapta a hisztit, mert nem volt kezdő és tizenegyest sem rúghatott), FA-kupát nyert. A spanyol válogatottal pedig Eb-t, ráadásul úgy lett gólkirály, hogy mindössze két meccsen kezdett. Mindezt két hónap alatt.

Az írek elleni csoportmeccsen duplázott, az olaszoknak csereként beállva lőtte a harmadikat, aztán gólpasszt adott Matának, mindezt hat perc alatt. Rajta kívül öt játékosnak (C. Ronaldo, Mandzukic, Dzagojev, Gomez és Balotelli) volt még három gólja, de az UEFA-nál ilyenkor a gólpasszok és a pályán eltöltött idő is számít. Gólpassz szempontjából egyedül Gomez jöhetett szóba, a németek támadójának egy volt. Ő viszont többet (281 percet) játszott, mint Torres (189 perc), így ez döntött utóbbi mellett.

Matát gyorsan rekorderré tette

Azzal, hogy a 87. percben beálló Matának gólpasszt adott, chelsea-s csapattársa is bekerült azok közé a futballisták közé, akik egy évben nyertek BL-t és Eb-t. Mata a döntőn kívül egyetlen meccsen sem játszott, ez a pár perce volt összesen, de ez a legjobbkor.

Torres ráadásul rekorderré is vált azzal, hogy a négy évvel ezelőtti döntő után most is gólt szerzett, ez még senkinek sem sikerült.

Rovatok