Index Vakbarát Hírportál

Amit Pirlo tud, azt nem lehet tanítani

2012. június 25., hétfő 10:37

Anglia büntetőkkel kapott ki Olaszországtól az Eb negyeddöntőjében, így kiesett. Az angol játékosok védelmüket dicsérték, igaz, mást nem is nagyon lehetett volna.

Az angolok szövetségi kapitánya természetesen a vereség ellenére is dicsérte csapatát, játékosait: „Olyan keményen dolgoztunk, ahogy csak tudtunk. Voltak sérülések is, amik megnehezítették a dolgunkat, Parkernek az Achillese fájt, Gerrardnak pedig görcsöt kaptak az izmai, ennek ellenére mentünk tovább. Határozottan és jól védekeztünk, különösen a hosszabbítás második felében, de a büntetők kifogtak rajtunk. Az angolok számára a tizenegyesek rögeszmévé váltak, de amikor gyakorlunk és készülünk rájuk, nem tudjuk felidézni azt a feszültséget és atmoszférát, ami akkor jellemző. Azt a higgadtságot pedig, amit Andrea Pirlo mutatott, nem lehet tanítani. A rendes játékidőben nem kaptunk ki az Eb-n, úgy megyünk haza, hogy képtelenek vagyunk tizenegyesekkel nyerni" - mondta Hodgson, aki hozzátette, hogy szerinte a meccs egy érdekes taktikai csata volt.

Wayne Rooney reméli, hogy egyszer csak nyernek tizenegyesekkel is: „Nyilvánvaló, hogy hatalmas balszerencsénk volt, de ez benne van a játékban, emelt fővel kell továbbmennünk. Senki sem várt sokat a torna előtt tőlünk, de megmutattuk, hogy jól szervezett csapat vagyunk, ami jót jelent a jövőre nézve. Sok fiatal játékosunk van, akik most tapasztaltabbak lettek. Túl sokszor estünk már ki tizenegyesekkel, remélem eljön az idő, amikor egyet meg tudunk nyerni. Az olaszok többet birtokolták a labdát, de tiszta helyzetük nem nagyon volt, talán Balotellinek az első félidőben."

„Sosem jó, amikor egy nagy tornáról kiesel. Úgy gondoljuk, eredményes Eb volt, és pozitívan nézünk a jövőbe. Nyilvánvalóan csalódás, hogy kiestünk, de ez a futball. Az olaszoknak fantasztikus csapatuk van, de mi felvettük velük a versenyt. Egyszerűen csak nem volt szerencsénk a tizenegyeseknél" - értékelt Glen Johnson, aki ugyancsak dicsérte a védelmet is, és tulajdonképpen megismételte Rooney mondtatait. „Megmutattuk, hogy csapatként is milyen jól tudunk védekezni. Ha ez a jövőben is így lesz, több győztes meccs vár ránk, mint vesztes."

A csapatkapitány, Steven Gerrard azt mondta, a szíve megszakad, ha belegondol, hogy milyen közel álltak a továbbjutáshoz, de emelt fejjel, büszkén utazhatnak haza.

Rovatok