Index Vakbarát Hírportál

Az évben egyszer: élőben edzett a Barca

2013. január 4., péntek 11:00

Már csütörtökön elfogyott az összes, mintegy 15 200 belépő a Barcelona hagyományos, évente egyszer megtartott nyilvános edzésére, ami péntek délelőtt 11 órakor kezdődött a Nou Camp mellett található Miniestadiban.

Testközelből lehetett megnézni, hogyan és mit gyakorolnak Messiék, hogy végzi feladatát a trénerstáb, amiben még nem volt ott a vezetőedző Tito Vilanova, akinek rákbetegsége karácsony előtt pár nappal újult ki, és azonnal megműtötték. Szerdán már visszatért csapata mellé, ott lesz a kispadon vasárnap, az Espanyol elleni derbin, de ezt az alkalmat még kihagyta.

A telt házas edzést a klub weboldalán és a Youtube-on is élőben közvetítették, a fenti videón vissza lehet nézni felvételről.

A tréning nagyjából egyórás volt, inkább bemelegítésnek mondható, komoly dolgokat nem csináltak Messiék. Volt cicázás és labdatartásos, sokemberes játék, de a kapukat nem is használták, egymás ellen nem futballoztak, gólra nem játszottak semmit.

A végén tiszteletkört futottak a futballisták a telt háznak, majd autogramot osztottak és fotózkodtak, főleg a pálya szélén helyet foglaló, mozgássérült szurkolókkal.

Rovatok