Index Vakbarát Hírportál

Ne Messi, ne C, Iniesta legyen aranylabdás

2013. január 6., vasárnap 15:26

Hétfőn kiosztják az Aranylabdát, aminek favoritja Lionel Messi, hiszen ki látott már olyan futballistát, aki egy évben 91 gólt lő? Olyat is kevesen, aki 63-at, mint Cristiano Ronaldo, de ő sanszosan csak második lesz, jó esetben.

A harmadik jelölt Andrés Iniesta, aki összvissz nyolcat rúgott, mégis odakerült a két szupersztár mellé. És ezt akkor most hogy?

Mert Iniesta olyan fantasztikus játékos, akinek gólt sem kell lőnie, hogy elismerjék: az Eb-n nem talált be, mégis elvitte a torna játékosának járó trófeát.

Ennél is jelentősebb viszont, hogy pár hónappal az Eb után őt választották a legjobb Európában szereplő futballistának. Hogy kiket előzött meg a díjért? A második helyezett Messit és a harmadik Cristiano Ronaldót.

   iniesta11

Van ráadásul neki is rekordja 2012-ből: áprilisban zárult az az 55 meccsen át tartó spanyol bajnoki sorozat, amiben Iniestával a pályán nem veszített meccset a Barcelona. 2010 szeptemberétől másfél évig veretlenek maradtak a kis középpályással, aki az exrealos Emilio Butragueno 50 meccses csúcsát javította meg.

Végső soron Iniesta több címet is nyert mindkét riválisánál tavaly: C. Ronaldo egy spanyol bajnokságot, Messi egy Spanyol Kupát tud felmutatni, míg Iniestának megvan ugyanez a kupája és az Európa-bajnoki cím.

De leginkább emiatt érdemelné meg Iniesta az Aranylabdát:

Azért az önzetlenségért és csapatszellemért, de legfőképp azokért a hihetetlen cselekért és passzokért, amiket se C-től, se Messitől nem láttunk soha.

Iniesta akkora, hogy pár hónapja Moszkvában még a bírót is kicselezte az ellenféllel együtt, élete valószínűleg legkáprázatosabb cselsorozatánál:

Messi és C ilyet nem is tudnának.

Akkor, végülis, miért is ne Iniesta legyen az aranylabdás?

Rovatok