Index Vakbarát Hírportál

Ha lenégereznek, akkor sem mehetsz le

2013. január 6., vasárnap 18:11 | aznap frissítve

Az AC Milan a héten a Pro Patria ellen játszott felkészülési meccset. A kiscsapat szurkolói hamar megtalálták Kevin-Prince Boatenget, a Milan színesbőrű futballistáját, aki nem sokáig viselte el a rasszista bekiabálásokat, előbb a szurkolók közé bombázta a labdát, aztán teátrális jelenettel levonult.

Az ügyben Sepp Blatter, a FIFA elnöke is megszólalt, aki azt mondta, azt nem lehet, hogy a szurkolói bekiabálások miatt – függetlenül attól, hogy ezek akár rasszista beszólások – bárki csak úgy levonuljon a pályáról.

„Ez nagyon kényes téma, de ismétlem, zéró tolerancia van, nem lehet rasszizmus a stadionokban. Büntetni kell azokat a csapatokat, amelyek nem képesek megregulázni a szurkolóikat. De akkor is azt mondom, nem szabad csak úgy lesétálni a pályáról, akkor sem, ha rasszista megnyilvánulásoknak is vannak kitéve a labdarúgók.”

Boateng ennyit mondott a meccs után: „Dühös voltam, szomorú, és megdöbbentem. Nem hittem volna, hogy ilyesmi 2013-ban Olaszországban, de akár a világ bármely pontján megtörténhet. Csak jelezni akartam, az egész világnak, hogy ez így tovább nem mehet. Mindenkinek fel kell végre nyitni a szemét.”

Rovatok