Index Vakbarát Hírportál

Paulo Sousa New Yorkban folytatja?

2013. január 6., vasárnap 14:09

Az észak-amerikai futballbajnokság, az MLS hivatalos honlapja, az mlssoccer.com vezető anyagban közli – egyelőre kérdőjellel – hogy Paulo Sousa, a Videoton szakvezetője az Egyesült Államokba szerződik és a New York Red Bulls edzője lesz.

A lap Alexi Lalas podcastjára hivatkozik, amelyben a korábbi kiváló amerikai válogatott futballista arról számolt be, hogy több forrásból úgy értesült, hogy a Videoton szakvezetője rövidesen a Thierry Henryt is foglalkoztató klub vezetője lesz. Lalas szerint egy másik korábbi válogatott játékos, Claudio Reyna segíti majd a magyar klubot az Európa Ligába vezénylő szakember munkáját.

Az mlssoccer.com arról is ír, hogy korábban a skót Gary McAllisternek ajánlották a munkát, de ezt viszont a New York-i klub cáfolta, mint ahogy Sousa távozását a Videoton. A lap megemlíti a portugál eddig szerepvállalásait, kiemelve a sikereit, amit magyarországi tartózkodása idején ért el.

Ha Sousa valóban New Yorkba szerződik, a klub második portugál szakvezetője lehet. Elődje sem volt akárki, Carlos Queiroz még a New York/New Jersey Metrostars néven edzette a klubot, később a Real Madrid szakvezetője is volt.

Az amerikai klubot a fenti néven alapították 1995-ben. Legnagyobb sikerét 2008-ban érte el, amikor a bajnoki döntőig jutott, de ott 3-1-re kikapott a Columbustól. A legutóbbi szezonban a negyeddöntőben a Washington DC United verte ki őket.

A 2012-ben 15 gólig jutó Herny mellett olyan kiváló futballisták szerepeltek itt tavaly, mint az ausztrál Tim Cahill, az észt Joel Lindpere (ő már Chicagóba szerződött azóta). De játszott itt korábban Lotthar Matthäus, Youri Djorkaeff, Roberto Donadoni, Tim Howard, Alexi Lalas, Claudio Reyna is. Legutóbb a svéd Hans Bakke volt az edző, de vele novemberben szerződést bontottak.

Rovatok