Index Vakbarát Hírportál

Suarez marad a tahóválogatottban

2013. január 7., hétfő 11:07

A liverpooli Luis Suárez vasárnap az FA-kupában ismét bizonyította, hogy méltán hírhedt sportszerűtlenségéért. A Mansfieldnek kezezős gólt rúgott, és pökhendiségét is megmutatta, amikor egy kisfiúnak nem adott autogramot.

A Liverpool 2-1-re verte az ötödosztályú Mansfield Townt a 32 közé jutásért, a második gólt az akkor három perce pályán lévő Suarez szerezte. Kapuralövése visszajött a kapusról, a felpattanó labdát kézzel ütötte le maga elé, majd kapuba rúgta, amit persze meg is ünnepelt.

A Mansfield-játékosok azonnal jelezték a szabálytalanságot, de a játékvezető megadta a gólt, a liverpooli pedig nem ismerte el önként a csalást, ahogy tette azt tavaly például Miroslav Klose.

„Élveztem a napot, de úgy érzem, elloptak tőlünk valamit, ha szándékos volt a kezezés, ha nem. Azt hiszem, megérdemelnénk egy újrajátszást" - mondta a csapat ügyvezetője, Carolyn Radford.

A Mansfied-menedzsernek viszont semmi baja nem volt a liverpooli góljával. „Nem hiszem, hogy Suarez bármi rosszat tett volna, ő csak egy ösztönös középcsatár, ezért nem kellene hibáztatni. De a játékosok testbeszéde elárulta, hogy kezezés volt. Ő sem ünnepelt, és nem ment a hálóhoz, mintha csak azt akarná mondani, hogy kezezett. A mi játékosaink reakciói is jelezték a bírónak, mi történt, de ő hibázott. Suarezt nem hibáztathatjuk, egy nagyszerű góllövő, és ünnepelnünk kéne. Csak azt csinálta, amit minden csatárnak tennie kéne" - mondta Paul Cox.

A játékvezetők állítólag azért nem fújták le Suarez akcióját, mert szerintük a kezezés nem volt szándékos, a Mansfield kapusa ugyanakkor kétli ezt, mert látta, ahogy Suarez nevet a gólja után.

Az uruguay-i csatár ezzel a góljával sem pályázhat a fair play díjra, de még egy fiatal Liverpool-szurkolót is sikerült megaláznia, a Guardian fotóján megörökítették, ahogy simán kikerül egy autogramkérő gyereket.

Rovatok