Index Vakbarát Hírportál

Messi Maradonának öltözött a gálán

2013. január 8., kedd 11:35

Kiderült, ki ihlette a négyszeres aranylabdás ruházatát, amit az Aranylabdagálán viselt hétfőn.

Lionel Messi pöttyös zakóban és csokornyakkendőben vette át az Aranylabdát a FIFA hétfő esti svájci gáláján. A huszonötéves argentin labdarúgó negyedik alkalommal kapta meg az elismerést.

Milyen az a szmoking?

  • 1926
    Borzalmas
  • 1329
    Fullextra
  • 876
    Nem rossz

A futballista ruházatára nem sok magyarázat volt, de az argentin Olé előásott egy fotót, melyen a korábbi argentin klasszis, Diego Maradona is ugyanilyen borzalmas öltönyben látható.

Messivel ellentétben az 1986-ban világbajnok Maradona egyszer sem nyert klasszikus Aranylabdát, mert 1995-ig csak európai futballista kaphatta meg, és akkor ő 35 évesen már jócskán túl volt a zenitjén. Másrészt végülis kapott Aranylabdát a France Football magazintól, ami a díjat kitalálta: visszavonulása környékén, 1995 januárjában olyan karrier-Aranylabdafélével ismerték el a teljesítményét.

Ilyet csak és kizárólag ő kapott, és valószínűleg nagy szerepe van neki abban is, hogy 95-től már Európában játszó nem európai is megkaphatta az elismerést. Azonnal oda is adták a libériai George Weahnak, napjainkban pedig már bárki megkaphatja, játsszon bárhol a világon.

Messi a pöttyös szmokinggal minden bizonnyal nemzeti hősük, Maradona előtt is akart tisztelegni.

Rovatok