Index Vakbarát Hírportál

Már Gera utódját keresik Angliában

2013. január 10., csütörtök 14:30

A West Bromwich Albion menedzsere még a januári átigazolási időszak vége előtt pótolhatja a súlyosan megsérült Gera Zoltánt - értesült a Liverpool Echo.

A birminghami csapat azért is szorul erősítésre, mert Youssouf Mulumbu az Afrika-kupán szerepel a kongói válogatottal, Claudio Yacob pedig sérülés miatt nem áll Steve Clark rendelkezésére.

A magyar válogatott játékosának várhatóan fél évet kell majd kihagynia, miután a Queen's Park Rangers elleni kupameccsen elszakadt a keresztszalagja, később kiderült, porcleválása is van.

A 33 éves játékos később elmondta, a szalagszakadás lehet korábbi műtétje következménye is - esetleg „akadt valami probléma" -, de nem azért történt, mert már nem bírja a teste az angol bajnokság jelentette terhelést, ebben orvosa is megerősítette.

Az angol bajnokság 7. helyén álló WBA-ban Gera tizenhat meccsen négy gólt rúgott, edzője novemberben azt nyilatkozta róla, hogy kihagyhatatlan a csapatból.

A magyar játékos szerződése a nyáron jár le, de klubjának lehetősége van egy évvel hosszabbítania vele, így a lehető legrosszabbkor jött a súlyos sérülés.

Rovatok