Index Vakbarát Hírportál

Sergio Ramost öt meccsre tiltották el

2013. január 10., csütörtök 16:21

Sergio Ramos a szerdai Király-kupa mérkőzésen a 73. percben egy alattomos rúgással kiállíttatta magát. A Real Madrid védője a Celta Vigó-játékos Augusto Fernandezt próbálta szerelni, de a mozdulat közben mindketten elestek.

A bukással önmagában még nem lett volna baj, de a megpördülő Ramos a földön fekve kinyújtotta a jobb lábát, így a nyaka alatt, mellbe és állon talpalta Fernandezt, aki azért még rá is játszott a szabálytalanságra.

A játékvezető sárgát adott a sportszerűtlenségéért, mivel Ramos a 42. percben már begyűjtött egyet, pirossal kiállította. Két sárga, egy piros, egy meccs eltiltás, csakhogy Ramos kiakadt, és reklamált a bírónál, társainak kellett lefogni, és az öltöző felé irányítani.

A spanyol lapok szerint ezt mondta a játékvezetőnek: "Te szégyentelen, egész nap csak baszogatsz minket". Többször meg is ismételte, és az AS, valamint a Marca egybehangzóan állítja, hogy négy meccset fog kapni a szidkozódásért, így összesen ötre tiltják el az esti fegyelmi tárgyaláson. (Csütörtök este kiderült, pontosan ennyit kapott, három bajnokin és két kupameccsen nem játszhat.)

Sergio Ramos az idényben már kilenc sárga lapot kapott, ez volt az első kiállítása.

A Real tíz emberrel sem állt be védekezni, a kiállítás után még két gólt lőtt, és 4-0-ra nyerte meg a mérkőzést. Összesítésben 5-2-vel jutott tovább.

Rovatok