Index Vakbarát Hírportál

Már Messi sem kell, 5-0-ra nyert a Barca

2013. január 11., péntek 09:57

A Barcelona Messi, Iniesta és Xavi nélkül is simán hozta a Spanyol Kupa csütörtök esti mérkőzését, 5-0-ra ütötték ki a Cordobát hazai pályán. A kispadról hiányzott a nemrég operáción átesett Tito Vilanova edző is, New Yorkba utazott, hogy egy szakemberrel konzultáljon állapotáról, a kispadon Jordi Roura helyettesítette.

A tikitaka így is tökéletesen ment, a második csapat a mérkőzés elején több mint egy percre dugta el a labdát, huszonötször passzoltak zsinórban, több is lehetett volna, ha a bíró nem fúj bele.

Az első gólt a 17. percben szerezte meg a huszonegyéves Thiago Alcantara, kiugrott a védők között, majd egy jó labdalevétel után Saizer kapus mellett elgurította a labdát. Négy perccel később Villa az alapvonalnál két védőt között betört, majd éles szögből csavart a hosszúba. A 26.-ban ismét ő talált be, egy külsővel megeresztett lövése a kapufáról pattant be.

A második félidőben Alexis Sanchez duplázott, az 55. percben egy szöglet után fejelt a Cordoba kapujába, a meccs végén pedig az ötösről gurította be az elé pattant labdát.

A Barcelona 7-0-s összesítéssel jutott be a negyeddöntőbe, ahol a Málagával találkozik, ha a Real Madrid továbbmegy a Valencia ellen, akkor az elődöntőben összejön a Clasico, amelyiken először a Real a pályaválasztó január végén. A visszavágó február végén - 27 vagy 28 - lesz, így négy nap alatt lesz két örökrangadó, mert a bajnoki kiírásban március 2 az időpont.

Rovatok