Index Vakbarát Hírportál

Bűnbak lett a szurkolóbarát partjelzőből

2013. január 15., kedd 10:24

A szurkolók köszöntésére biztatott egy City-futballistát, ami a szövetségnek nagyon nem tetszett.

Anglia szerte kivívta a szurkolók szimpátiáját John Brooks partjelző, aki a hétvégi Arsenal–Manchester City-bajnoki után arra bíztatta a győztes vendégcsapat játékosát, Joleon Lescottot, hogy köszöntse saját szurkolóit, ha már 62 fontot fizettek a belépőkért.

A jelenetet a meccset közvetítő Sky Sports kamerái kapták el. A gesztust az Arsenal jegyárai ellen tiltakozó City-drukkerek és a klub vezetői is nagyra értékelték.

Az angol szövetség ellenben már nem díjazta ennyire a megnyilvánulást, Brooksot kivették a kedd esti West Bromwich–QPR-kupameccs bírói keretéből, és a hétvégén sem lengethet majd a pálya szélén egyetlen Premier League-s meccsen sem. Az FA egyelőre nem indokolta meg a döntést.

„Ez szégyen. Mindenki azt szeretné, ha a játékvezetők az emberi arcukat is megmutatnák. Az ilyen reakcióknak nagyon rossz üzenetük van. Bármelyik csapat szurkolóival beszéltem, mindenki úgy vélte, nagy dolog volt, amit Brooks csinált" - nyilatkozta a Kevin Parker, a Manchester City szurkolói klubjának vezetője.

Az Arsenal jegyárai ellen egyébként a City klubvezetői is tiltakoztak, és a Premier League vezetője, Richard Scudamore is elmondta, jogos a drukkerek elégedetlenkedése, az Arsenalnak pedig nem ártana átgondolnia árpolitikáját.

Rovatok