Index Vakbarát Hírportál

Casillas magát hibáztathatja a mellőzöttségért

2013. január 15., kedd 12:36

Amióta José Mourinho kivette a Real Madrid kezdőjéből Iker Casillast, aki aztán a cserekapusától csak úgy szerezhette vissza az első kapusnak járó pozíciót, hogy Adánt kiállították, a két realos kapcsolatával van tele a sajtó.

Felfedezője, Manuel Amieiro a Sport TV-nek nyilatkozva elmondta, mi a véleménye egykori játékosa mellőzéséről. „Őt ismerve, biztos vagyok benne, hogy azon agyal, bizonyos szituációkban mit csinálhatott volna jobban. Azt hiszem, ha megkérdőjelezik az ember munkáját, teljesítményét, teljesen mindegy, milyen szakmáról beszélünk, így reagálsz, azon gondolkozol, mit ronthattál el. Az ember el tud bizonytalanodni és adott esetben el is tud keseredni, de Iker nem ilyen. Nézzen ide, ha manapság azt merészeljük mondani Spanyolországban, hogy Iker Casillas formája visszaesett, akkor valóban itt a világvége. Kapuskérdésről nem beszélhetünk, hiszen Ikeren kívül ott van Víctor Valdes, Pepe Reina és a névsort napestig folytathatnám. Azt gondolom, Casillas nem adott okot arra, hogy kételkedjünk benne és elkezdjük rágni a körmünket, mondván, Úristen, mi lesz most. A derű, a mindig tökéletes lelkiállapot, ez adottság kérdése, nem tanulható. Mentálisan nagyon erősnek kell lenned, hogy 16-17 évesen felfogd, hogy a Real Madrid kapuját véded és nem a haverokkal játszol az iskolaudvaron.”

Az IFFHS statisztikái szerint 2012-ben Iker Casillas volt a világ legjobb kapusa, és a FIFA álomcsapatába is bekerült a spanyol válogatott valamint a Real Madrid sztárja.

A Manuel Amieiróval készült interjú teljes egészében kedden este 19 órától a Sport1 Fieszta című műsorában lesz látható.

Rovatok