Index Vakbarát Hírportál

Mourinho szerelmes az angol futballba

2013. január 15., kedd 10:32

A Real Madriddal a szezonban vergődő Jose Mourinho bevallotta, hogy egyszer még visszatér Angliába és egy Premier League-csapat edzője lesz. Talán már nyáron klubot vált.

„Még mindig szerelmes vagyok az angol futballba" - nyilatkozta a Real következő BL-ellenfelét, a Manchester United meccsét is élőben figyelő Mourinho.

A portuál azonban nem állt meg itt a dicséretekkel az Angol Futballszövetség (FA) 150. születésnapján. „Ismerem a futball történelmét, tudom mit jelent az FA a világ futballjában. Tudom, hogy az FA szervezte az első bajnokságot az 1870-es években, és tudom, milyen érzés volt felsétálni a Wembley lépcsőin, 2007-ben, hogy átvegyük az FA-kupát. Számomra az FA-kupa jelenti a futballszenvedélyt, a tiszta játékot."

„Nincs is jobb hely, ahová mehetnék, Angliában érzed igazán a szenvedélyt, hogy mennyire szeretik ezt a játékot" - mondta a portugál, akit már tavaly a Chelsea-vel, a Tottenhammel és a Manchester Cityvel is hírbe hoztak.

Mourinho két szezonban már volt a Chelsea edzője, de miután megromlott a viszonya Roman Abramovics tulajdonossal, távozott. „Jó emlékeim vannak az angol futballról, nem is lehetnének jobbak. Itt szereztem az első tapasztalataimat Portugálián kívül. Még elég fiatal edző voltam, amikor eljöttem a Portótól, de nagyszerűek az emlékek. Az első naptól az utolsóig szerettem, de nem sajnálom azt sem, hogy elmentem, mert elég szerencsés voltam, hogy Olaszországban és Spanyolországban is élvezhessem a sikert, de tudom, egy nap még visszatérek, mert nagyon sokat jelent nekem az angol futball."

Mourinhóról maga Alex Ferguson mondta, hogy megfelelő utódja lenne a Manchester United kispadján, de a Chelsea közönsége is újra szívesen látná a klubnál, már többször skandálták a nevét, mert elégedetlenek Rafa Benítezzel. Az Arsenalnál és Manchester Citynél is felmerült a neve, Arsene Wenger és Robert Mancini sem hozza azokat a sikereket, amiket elvárnának.

Rovatok