Index Vakbarát Hírportál

10 ember hozta krízishelyzetbe a Barcát

2013. január 17., csütörtök 10:33 | aznap frissítve

Az Aranylabdáit a Camp Nouban is bemutató Lionel Messi szép gólt lőtt a Malagának a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, de a Barcelona nem bírta legyőzni az utolsó negyedórát tíz emberrel játszó Malagát: 2-2-re végeztek, 90. percben szerzett góllal ikszelt a vendégcsapat.

A hétvégén is egymás ellen játszottak, akkor a Barcelona 3-1-re verte a Malagát idegenben. Most az utóbbi kezdett jobban, a 26. percben Iturra támadta le Thiagót a 16-osnál, majd a ladbát megszerezve a hálóba gurított a kifutó kapus mellett.

A Malaga nem tudta sokáig tartani az előnyt, a 29. percben Messi szólózott nagyot a jobb szélen, képtelenek voltak megállítani a védők, bár pillanatokra elveszítette a labdát, de visszaszerezte, középre húzott, és Kameni kapujába csavart.

A Barca második góljáig egy percet sem kellett várni, egy szögletet Puyol csúsztatott zseniálisan a hosszú kapufára védhetetlenül. A rosszul helyezkedő Kameni kapus tehetetlenül nézte, ahogy a labda a a gólvonal mögé került, bár sehogy nem lett volna esélye védeni, annyira pontos lett a fejes.

Kameni a toporgásnál sokkal furcsább mozdulatot mutatott be az 58. percben, Messi lövését valamilyen rázkódásos vetődéssel védte. Hatásos volt és vicces.

A Barca a vezetést nem tudta megőrizni, pedig Nacho Monreal 75. percben kapott piros lapja után a Malaga csak tíz emberrel futballozott. A 90. percben egy beívelt szabadrúgásnál Camacho mellett esett el védője, a malagai üresen maradva közelről a kapuba bombázhatott.

Ekkor fájt igazán Alexis három első félidőbeli hibája: a Barca már akkor eldönthette volna a meccset, Alexis Sanchez kétszer is kvázi üres kapus ziccerben volt, ám képes volt mindkétszer fölé bombázni. Elrontott még egy kapussal szembeni ziccert is, hasonlóan a hétvégi mérkőzéshez.

A Barcelona nincs könnyű helyzetben, a jövő csütörtöki visszavágón, Malagában győznie kell a továbbjutáshoz. A Malaga áll továbbjutásra, jó neki a 0-0 is, beállhat 11 emberrel védekezni, és kedvére kontrázhat, ahogy tette tavasszal a BL-ben a Chelsea, majd múlt ősszel a Celtic: az angolok kiverték a Barcát a BL-ből, a skótok a csoportban győzték le, ami a katalánok egyetlen veresége augusztus óta ebben a szezonban.

Rovatok