Index Vakbarát Hírportál

Guardiola fizetése Mourinhóét is lekörözi

2013. január 18., péntek 15:01

Nem a pénz döntött, de így is a legjobban fizetett edző lesz a világon. A kolbászt és a bőrnadrágot ismernie kell.

A spanyol Sport információi szerint Pep Guardiola a világ legjobban fizetett edzője lesz a Bayern Münchennél, évi tizenhét millió eurót fog keresni.

A Barca korábbi edzőjének ügynöke szerdán hangsúlyozta, nem az döntött, hogy melyik klub ajánlotta a legjobb fizetést, így ezek alapján lehet, hogy a Manchester City és a PSG akár húszmillió fölötti pénzzel próbálta magához csábítani.

A negyvenegyéves edző 1,7 millióval keres majd többet a realos Mourinhónál, a harmadik legjobban fizetett tréner pedig a PSG-s Carlo Ancelotti, ő évi 13,5 milliót kap.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern igazgatója a Bildnek azt nyilatkozta, Guardiolával hazai és nemzetközi sikereket szeretnének elérni, a klubot eggyel magasabb szintre akarják emelni. Nem mondta ki, hogy a Bajnokok Ligája győzelem a cél, de ezek alapján egyértelmű az elvárás.

Az igazgató szerint a német nyelv sem okoz majd problémát. „Csak néhány szót tud németül, de már nagyon keményen tanul. Nem lesz nehéz dolga, jó érzéke van a nyelvekhez, angolul és olaszul is folyékonyan beszél" - idézi a lap.

Guardiolának a Bild egyébként már tanácsokat is adott, hogy milyen szavakat érdemes az elsők között megtanulnia. Szerintük a bajorkolbász, a lederhose, azaz a bőrnadrág az, amit mindenképp ismernie kell.

Rovatok