Index Vakbarát Hírportál

Victor Valdes elhagyja a Barcát, Kaká lépne

2013. január 18., péntek 11:37

Csütörtök este közölte a Barcelonával Victor Valdes, a csapat kapusának ügynöke, hogy a futballista nem kívánja meghosszabbítani 2014 nyarán lejáró szerződését a klubbal. Döntése meglepő, de nem teljesen váratlan, mert korábban azt nyilatkozta, új kultúrákat akar megismerni, és hallani lehetett a Liverpool érdeklődéséről is.

Azt nem tudni, Valdes mikor akar távozni, az biztosnak tűnik, hogy a szezon végéig a Barcánál marad. Az egyesület valószínűleg akkorra eldönti, mihez kezd: eladja Valdest vagy - ha a kapus is benne van - hagyja kitölteni a szerződését jövő nyárig, és akkor ingyen engedi el.

Előbbi látszik valószínűnek, a 32 éves játékosért még jó pénzt fizetnének külföldön. Valdes 2003 óta a Barca első számú kapusa, tíz év alatt soha nem veszítette el a pozícióját, bár rengeteget kritizálták megbízhatatlansága és több látványos, bukást eredményező hibája miatt. Az is tény viszont, hogy ziccerek hárításában a világ egyik legjobbja, sokszor meg is mentette a Barcát kilátástalannak tűnő helyzetben. Frank Rijkaard tette első számúvá, ám megőrizte a helyét Guardiolánál majd Vilanovánál is.

A legfontosabb kérdés persze, hogy ki lesz a Barca kapusa. Sok jelölt lehet, két név merül fel azonnal, David de Gea, aki a Manchester Unitednél még mindig nem szilárd első kapus és Thibault Courtois, aki az Atletico Madriban hétről hétre nagy védésekkel villog.

(A videón a csütörtöki, Betis elleni meccs nagy pillanata, Courtois három védése egymás után)


Courtois @SpheraChannel by SpheraChannel

A belga a Chelsea-é, kölcsönben van Madridban, így elméletileg megszerezhető, mert az angoloknál Petr Cechet nem valószínű, hogy ki tudja szorítani. A katalán lapok megemlítik még a valenciás Guaitá, a romás Stekelenburg és a Mönchengladbach-kapus Ter Stegen nevét is, de ők nem igazán Barcelona-szintű futballisták.

A Real Madridnál is van átigazolási kérdés, úgy néz ki, Kaká végre elszánta magát, és távozik a klub cserepadjáról: a Milan már tárgyal az ügynökeivel. A 30 évest három és fél év után vinné haza Adriano Galliani Milan-alelnök, aki 2009 nyarán 63 millió euróért adta el a spanyoloknak. Nem könnyű a dolog, azt mondja Galliani, de van még majdnem két hét az igazolási szezonból, és Kaká szívesen lépne, ha a klubok valamilyen kölcsönszerződésben meg tudnak egyezni.

A Milan rámehet Mario Balotellire is, akiről a hét elején Silvio Berlusconi azt mondta, "rohadt alma", majd pár napja bocsánatot kért. Ritkán tesz ilyet, de meg is lett az eredménye, csütörtökön Galliani már találkozott Mino Raiolával, a City-futballista ügynökével. Konkrétum még nincs.

A másik milanóinál, az Internél továbbra is Wesley Sneijder távozása a téma. A középpályás biztosan megy, úgy tűnt, igent mond a Galatasaraynak, de azért Törökország futballszempontból nem a csúcs, ezért kivár. A holland akciós áron van, mintegy tízmillió euróért elvihető, így bejelentkezett a Pool is, csak amikor megtudta, hogy 240 ezer fontot kér hetente, kissé megijedt. Valószínűleg emiatt nem is jelentkezett érte se a City, se a United, se a Chelsea.

Angliában még Frank Lampardról írnak a lapok, a Chelsea a szezon végén nem hosszabbít vele, így félév múlva ingyen vihető. Az olaszok ráharapni látszanak, szívesen látná a Juve, a Lazio, az Inter, legújabbként a Fiorentina, de Ferguson is el tudná vele képzelni a MU középpályáját. A legutóbbi hírek szerint rámozdul a NY Red Bulls és az LA Galaxy is. Lampard ügynöke pár hete azt mondta, a középpályás még a legmagasabb szinten akar futballozni, de állítólag Amerikára nyitott lenne.

Rovatok