Index Vakbarát Hírportál

A Fradi a Basel ellen is helyállt

2013. január 21., hétfő 17:59

Ugyanolyan jól kezdte a Fradi a Basel elleni felkészülési meccset, mint a Dinamo Kijev elleni megnyert meccset. Az első félidő első felében a magyar csapat mezőnyfölényben futballozott, a labda szinte állandóan a svájciak térfelén volt. Aztán az következő húsz percben feljött a Videoton tavalyi Európa Liga-ellenfele, és nemegyszer Jova Levente bravúrjával úszta meg a magyar csapat gólt.

Az utolsó öt percben azonban kétszer sem sikerült. Előbb 11-es után szerzett vezetést a Basel – úgy, hogy Jova nemcsak a büntetőt, de még a kipattanót is védeni tudta –, majd David Degen nagyszerű emelésével kétgólos svájci előnnyel mentek pihenni a csapatok.

Mindenki pályára lépett a második a félidőben, egy kakaskodás után Dragovics kapta meg a második sárgáját, majd a pirosat is. Mivel edzőmeccseknél nincs kiállítás, így egy cserejátékos folytatta a magáról megfeledkezett szerb helyett.

A Fradi az új vezető edzővel, Ricardo Monizzal már nem először bizonyította, hogy képes a megalkuvás nélküli futballra. Elszántan harcolt a magyar csapat. Előbb Somalia beadását Csukics vágta be, majd Jenner szöglete után után Böde fejelt a kapuba. Sőt, a meccset is megnyerhette volna a Fradi, de a svájciak cserekapusa kétszer is óriási bravúrral védett.

Most nem nyert a Ferencváros, de nagyon jó úton halad ez a csapat a felkészülésben és a játékban is, szerdán a Steaua következik a marbellai felkészülés utolsó meccse.

Rovatok