Index Vakbarát Hírportál

Milliárdos labdaszedőt rúgott le Hazard

2013. január 25., péntek 10:45

Egy örökössel akadt konfliktusa szerdán a Chelsea futballistájának. Joey Barton szerint a Chelsea-játékosnak csak annyi a bűne, hogy nem rúgott a fiúba nagyobbat. Nem lesz rendőrségi eljárás.

Eden Hazard a Swansea milliárdos tulajdonosának labdaszedő fiát rúgta meg a Chelsea szerda esti kupameccsén. A tizenhét éves Charlie Morgan a Ligakupa-meccs előtt Twitteren azt írta, hogy utoljára áll majd a pálya szélén labdaszedőként, húznia kell majd az időt, hogy a Swansea idegenben szerzett kétgólos előnye elég legyen a klubnak döntőhöz, ahova végül bejutottak a walesiek.

Így is tett, egy kirúgást nem engedett elvégezni, egyszerűen ráfeküdt a labdára, amit Hazard szép szóval nem, csak a rúgás után tudta visszaszerezni.

Az eset megosztotta az angol közéletet. Néhány sztár a fiú mellett állt ki, de a közösségi oldalokon többen is megtalálták a hotellánc-tulajdonos örökösét. A Daily Mail a saját Twitter-oldalán látható képei miatt támadta a srácot. A tizenhétéves fiú drága sportautók, dubaji és Las Vegas-i hotelek előtt pózol, egy kontinentális repülőgépjárat első osztályán is lefotózta magát, és a drága pezsgőket is szereti a képek szerint.

Apja, Martin Morgan a harminckettedik leggazdagabb ember Walesben. A Swansea mellett tizenegy hotel tulajdonosa, a család egy másfél millió font értékű villában lakik. A becslések szerint negyvenkétmillió font értékű örökséget hagy majd fiára.

A rúgás után a Morgan család úgy döntött, nem emel vádat Hazard ellen, akit egyébként a felvételek alapján az angol szövetség sem fog felelősségre vonni, miután az egyik felvétel alapján egyértelműnek tűnt számukra, hogy a játékos a labdát akarta kirúgni a fiú alól. A futballistának így csak a piros lapért járó büntetést kell letöltenie. Hazard és Morgan egyébként még a meccs után megbeszélték a történteket, a Chelsea öltözőjében kértek bocsánatot egymástól.

A legkeményebben a Belga Labdarúgó Szövetség vezetője, Steven Martens kritizálta a játékost, szerinte az ilyen erőszakos jelentnek semmi keresnivalója a futballban. „Szerencsétlen eset, amire egyátlalán nem vagyunk büszkék. A szövetség nem örül, amikor egyik játékosáról ilyen kellemetlen híreket kap".

A futballisták és az edzők legtöbbje Hazard mellett állt ki, a Fulham-edző Martin Jol azt mondta, a labdaszedőnek nem lett volna szabad rögbisként ráfeküdnie a labdára. A balhés Joey Barton annyit jegyzett meg, hogy a Chelsea-futballista egyetlen bűne, hogy nem rúgott nagyobbat a fiúba.

Rovatok