Index Vakbarát Hírportál

A labdaszedők a futball hülyéi

2013. január 26., szombat 10:33

A 20 legérdekesebb labdaszedős esetet szedtük össze amiatt, hogy a héten a Chelsea-t kiverő Swensea egyik labdaszedője, aki a tulajdonos fia, nem adta vissza a labdát, egyszerűen ráhasalt, és úgy húzta az időt.

Számtalan vicces, vagy épp sportot megszégyenítő eset történt már labdaszedő és focista között. Volt piros lapos, volt, amely sérüléssel járt, volt, ami kisebb botrányt kavart, ezeket gyűjtöttük össze az elmúlt évtizedekből.

1. Eden Hazard, a Chelsea szélsője szerdán a Ligakupa elődöntőjében a labdáról próbálta lerúgni (más értelmezések szerint a labdát próbálta kiszabadítani) a Swansea tulajdonosonának fiát. Hazard piros lapot kapott, a meccs után kölcsönösen bocsánatot kértek egymástól. A fenti videón tajvani animátorok mutatják be, ők hogyan képzelik a történetet.

2. Szintén piroslapos az argentin kapus, Gaston Sessa rúgása. A Boca Unidos, Sessa csapata végül elvesztette a meccset 3-0-ra az Independiente Rivadavia ellen az argentin másodosztályban. Az eset érdekessége, hogy a labdaszedő fiú kicsit későn esett el.

3. Visszakanyarodunk az angol élvonalba. A Portsmouth egyik labdaszedője nyugodtabban végzi munkáját, profikat meghazudtoló módon adja vissza a labdát csapata bajnoki meccsén, mintha rutinfeladat lenne.

4. Techinkai tudását csillogtatta a spanyol kisgyerek is, aki egy Alexis Sanchez által nem el ért labdát könnyedén szelídített meg a Rayo Vallecano-Barcelona mérkőzésen.

5. Amikor nem a labdaszedő húzza a rövidebbet, van, hogy a focista jár pórul, erre bizonyíték a következő videó, a játékos egy erős, gyomorszájára irányzott dobással kapja vissza a labdát.

6. Aranyos jelenet következik, megmosolyogni való befejezéssel. Az angol Tottenham-Bolton mérkőzésen a labdaszedő túl lelkes volt, és még a pályán belül akarta azt fölszedni, majd visszaadni. Kísérlete meghiúsult, amikor a vele szembe jövő, labdára törő focistától megrémült. Játékvezetői labda lett a vége, a hazaiak jöhettek ismét, a labdaszedő sráchoz pedig odament a vendégek játékosa, Robinson kibékülni.

7. Az olasz Cagliari labdaszedője az ellenfél elkért mezével akart lemenni a pályáról, de a hazaiak tulajdonosa nem vette jó néven, szigorúan bánt el vele.

8. Sportpályára nem illő jelenet: Adriano brutális módon járt el a sráccal a Libertadores kupa döntőjében.

9. Kellemetlen helyzetbe került Jens Lehman, amikor a labdaszedő fiú szemtelenül kibabrált vele.

10. Újabb nevetni való jelenet, ezúttal válogatott meccsről. A németek szövetségi kapitánya, Joachim Loew megtréfálta a mit sem sejtő labdaszedőt.

11. Lehmannal ellentétben Dario Fernandez, a görög Panionisz játékosa nem tolerálta a tréfát:

12. A labdaszedő nélkülözhetetlen, nem csak a focista kényelme miatt, hanem akár a gólszerzésben is segíthet. A brazil Botafogónal Fernanda Maia óriási passzt adott a gól előtt.

13. Még egy brazil segítség a hazai csapatnak, ezúttal hatalmas tisztázás a gólvonalról:

14. Az FC Sion középpályása, Serey Die fölpofozta a vonal mentén álló kisgyereket:

15. Egy másik olasz történet mezátadásról. Muntarit, a Milan játékosát nem tartotta elég nagy névnek ahhoz, hogy elfogadja a mezét. Visszaadta volna, ám Muntarinak már nem kellett. A végén a fiú a társaival egyeztetett a neki nem kellő mez sorsáról.

16. Láttunk már gólpasszt, nagy mentést, de a gól sem marad ki a labdaszedők tárházából, ismét Brazília, ezúttal kupameccs.

17. Queenslandben, Ausztráliában a kapu mögött helyezkedő kisgyerek komoly fejbe lövést kapott mandinerből.

18. A talán valaha volt legrégebbi labdaszedőbaki-felvétel, 1975-ből, Olaszországból. Újabb hatalmas mentés.

19. Jó a viszony az olasz bajnokságban szereplő De Sanctis, és a labdaszedő között, a srácot ajándékmezzel, és puszival díjazta.

Rovatok