Index Vakbarát Hírportál

Borítaná két Clasico időpontját a Real

2013. január 27., vasárnap 19:39

A Real Madrid azzal a kéréssel fordult a spanyol Hivatásos Labdarúgó Ligához, az LFP-hez, hogy engedélyezze a március 2-ra, a 26. fordulóba kiírt Real Madrid–Barcelona bajnoki időpontjának megváltoztatását, mivel a madridiaknak három nappal később, március 5-én Manchesterben lesz BL-meccsük a Uniteddel.

A Real kérése szerint nem szombaton, hanem március 1-én, pénteken lenne a meccs. Ha ezt elfogadná az LFP, akkor a február 27-re, szerdára kiírt Barcelona–Real Madrid Spanyol Kupa-találkozó időpontját is megváltoztatják, mert akkor meg a két klasszikus között három nap sem telne el. Vagyis azt 26-a keddre kellene tenni.

Csakhogy ez biztosan nem fog tetszeni a Barcának, mert így előtte 23-án, szombaton kéne játszania otthon a Sevillával a 25. körben ahhoz, hogy rendesen rá tudjon készülni a nagy meccsre, ám előtte szerdán, 20-án szerepel Milanóban a BL-ben a Milan ellen, és az elmozdíthatatlan: vagyis ugyanolyan helyzetbe kerülne, mint amilyenben most a Real van, szerda-szombatban, négy nap alatt kényszerülne lejátszani két fontos mérkőzést.

Január 30-án, a kupában lesz az idei első El Clasicó, ennek a visszavágója van február végére tervezve.

Rovatok