Index Vakbarát Hírportál

A QPR be se engedte a legnagyobb lúzert

2013. február 1., péntek 10:40

A West Bromwich Albion légiósa az átigazolási piac zárása előtt próbálta eladni magát egy másik klubnak. A nigériai Peter Odemwingie csütörtök este elbúcsúzott csapattársaitól, autójába ült, és a Queens Park Rangers központjába vezetett.

A játékost a tévések várták a székháznál, akiknek rövid interjút adott. Azt remélte, hogy a két klubnak sikerül megegyeznie az utolsó órákban, és nem lesz akadálya annak, hogy váltson. Hozzátette, örül, hogy a QPR-menedzser Harry Redknapp bízik benne.

A West Brom vezetése viszont nem adott engedélyt Odemwingie-nek, hogy tárgyaljon, ők is a tévéből értesültek magánakciójáról, és rögtön közleményt adtak ki, melyben elítélték a játékost.

„A West Bromwich Albion megerősíti, hogy tárgyalt a QPR-rel, de nincs megegyezés a két klub között. Csalódottan láttuk a tévében, hogy Peter a Loftus Roadra érkezett csütörtök este. Szeretnénk világossá tenni, semmilyen engedélyt nem adtunk neki, hogy mással tárgyaljon" - szögezték le.

A QPR közben értesült a hírről, és úgy döntött, inkább be sem engedik a játékost a székházba, így Odemwingie a parkolóban megfordult az autójával, és elhajtott a helyszínről.

Jeremy Peace a WBA elnöke nem sok jót ígért a fegyelmezetlen játékosnak. „Peter nem úgy viselkedett, mint egy profi. El kell fogadnia azt a tényt, hogy még tizennyolc hónapig érvényes szerződés köti hozzánk, és arra kell koncentrálnia, hogy a WBA-nál rendbe tegye a dolgait".

Gera csapattársa, aki tizennyolc meccsen öt gólt rúgott a Premier League 9. helyén álló csapatnál, az utóbbi időben többször kritizálta a szurkolókat és a vezetést is. A csütörtök esti akciója után valószínűleg közellenség lesz a WBA-nál.

Az angol futballisták jól szórakoztak az eseten. „Odemwingie szállást keres ma éjszakára" - twittelte ki késő este az arsenalos Alex Oxlade-Chamberlain.

A QPR-nek azért sikerült erősítenie az utolsó órákban. Klubrekordot jelentő 12,5 millió fontot fizettek az Anzsiból érkezett Cristopher Sambáért. Kölcsönbe érkezett Redknapp korábbi játékosa, Jermaine Jenas és Andros Townsend is. Az Arsenal is igazolt, csütörtök este megszerezte a Málaga spanyol hátvédjét Nacho Monreált, aki öt évre írt alá.

140 millió euróért igazoltak az angolok

Az angol bajnokságban szereplő klubok nagyjából 140 millió eurót (közel 41 milliárd forint) költöttek el a csütörtök este zárult téli átigazolási időszakban. A BBC a Deloitte könyvvizsgáló cég felméréseire hivatkozva adta hírül ezt, hozzátéve, hogy az összeg a duplája annak, amennyit tavaly ilyenkor fizettek ki az egyesületek. A legtöbbet a Newcastle United, a Queens Park Rangers és a Liverpool költötte, ez a három klub hozzávetőlegesen 70 millió euróért vásárolt be. A téli átigazolási időszakban elköltött rekordösszeg azonban ennél jóval nagyobb: 2011 januárjában a Premier League csapatai nagyjából 262 millió eurót adtak ki a játékosok szerződtetésére. Összehasonlításképpen: a Bundesligában a télen mindössze 30 millió eurót költöttek a csapatok. 

Rovatok