Index Vakbarát Hírportál

Juhászból nem csinált pénzt az Anderlecht

2013. február 1., péntek 19:41

Juhász Roland az éjfélkor zárult átigazolási időszakban nem igazolt el jelenlegi klubjától, a belga Anderlecttől, pedig magyar válogatott védőt az utóbbi hónapokban összehozták az angol, a skót, a török, de még a magyar első osztállyal is.

Az angol  Sunderland 2,5 millió fontot adott volna érte, a Trabzonspor egymillió euróért megvette volna, sőt, a törökök végén már kölcsönbe is vitték volna, de megszakadtak a tárgyalások. Korábban a skót óriásklub, a Celtic is vitte volna, még Fradival is szóba hozták, ezt azonban Kubatov Gábor, az FTC elnöke cáfolta.

Az Anderlechtből már két éve el akar jönni, mostanra kegyvesztett lett, ami már a válogatottban való szerepére is kihat. Egervári Sándor szövetségi kapitány kihagyta a legfrissebb keretből, amit Juhász nehezményezett:

„Tisztában vagyok vele, hogy a kialakult helyzet nem a legideálisabb. Az edzéseken jó formában érzem magam, de jelen pillanatban nem vagyok olyan állapotban, hogy kezdőként segítsek a nemzeti csapatnak. Van önkritikám, tudom, hogy meccshiányom van, de az indoklást nem érzem jogosnak. A szövetségi kapitány elmondta, hogy az utóbbi időben nem játszottam, ezért nem vagyok a keretben. Ezt elfogadom, tiszteletben tartom. Hozzátenném, hogy volt már olyan játékos a válogatottban, aki rendszeresen a lelátóról figyelte klubcsapata mérkőzéseit, mégis kapott meghívót" - mondta a Sport Plusznak adott interjúban.

Szerződése a jövő nyáron jár le, ezek szerint a belgák hajlandóak kifizetni a bérét úgy is, hogy nem játszatják, pedig a belga lap, a Sudpresse szerint évi 700 ezer eurós bruttó fizetésével Juhász a bajnokság 16. legjobban fizetett játékosa.

Rovatok