Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo öngólja kivégezte a tompa Realt

2013. február 2., szombat 23:50

A spanyol bajnokság huszonkettedik fordulójának esti mérkőzésén a kieső helyen álló Granada vendége volt a harmadik helyen álló Real Madrid.

Mourinho csapata a szerdai El Clasico után szétesetten, enerváltan lépett pályára, és az első félidőben nem volt kaput eltaláló kísérlete, így hiábavaló volt a labdabirtoklás.

Ettől még kapott gól nélkül megúszhatta volna a Real, csakhogy Cristiano Ronaldo gyönyörű, szöglet utáni csúsztatással bevette saját kapuját. (Úgy tűnt, mintha les lett volna a szöglet előtt, de ez a lényegen nem változtat.) Éles szögből a hosszúba vágódott a labda a fejéről, ez volt élete első öngólja a portugálnak, aki szabadrúgásokból próbált javítani, de messze járt.

Ronaldo játéka kérdéses volt a meccs előtt, mert bokasérülése van, és a hírek szerint José Mourinho pihenésre szerette volna kérni, mert már csak tizenegy nap van a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-meccsig.

A második félidőre Benzema és Callejón is beállt, Higuain és Khedira ment le, de igazából az egész csapatát lecserélhette volna Mourinho. Ezúttal is igazolódott: di Maria valamint Modric súlytalanok még egy ilyen kis csapat ellen is, Xabi Alonsónak sem volt sok használható labdája, Özil pedig eltiltását töltötte.

A hajrában a Real egyenlíthetett volna, hat perccel a vége előtt Callejón ziccerben lépett ki, de a kapusba lőtt, a kipattanót pedig Benzema az üres kapu helyett majdnem bedobásra rúgta a labdát.

Lucas Alcaraz hétközben foglalta el a Granada kispadját, ennél jobb bemutatkozásra aligha számított, azonnal a tizenhatodik helyre hozta fel csapatát.

Az elképzelés, minimális ötlet nélküli Real továbbra is 15 pontnyi távolságra van a Barcelonától, amely vasárnap este Valenciában lép pályára.

Rovatok