Index Vakbarát Hírportál

Azért hoztuk Vargát, hogy példát mutasson

2013. február 3., vasárnap 13:52

Apró siker a magyar futballnak, hogy a válogatott középpályás Varga József kölcsönadása után rögtön bevethető volt, még ha csak a Bundesliga utolsó helyén álló Fürthben, és nem úgy mint Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven) vagy még régebben Juhász Roland (Anderlecht). Egyikük sem volt akadémista, ez is egy fontos visszajelzés a hazai utánpótlásedzőknek.

Varga megbízható teljesítményt nyújtott, és ami ennél fontosabb: bravúros győzelemből vette ki a részét, hiszen a Bajnokok Ligájában még érdekelt, a hatodik helyen álló Schalke otthonában nyert 2-1-re csapata.

Az elismert szaklap, a Kicker tudósításában kiemeli, hogy sok Schalke-támadás elakadt az újonnan érkező magyar játékoson.

Büskens edző arról beszélt, úgy illeszkedett be, mintha már évek óta velük lenne. „Azért hoztuk el őt, hogy példát is mutasson” - nyomatékosította.

A Fürth hazai pályán még nem nyert a szezonban, ha a jövő héten a Wolfsburgot felülmúlnák, két forduló alatt hat pontot szerezhetnének, ami a kétharmada az addigi teljesítménynek. Az utolsó heylről még így sem mozdultak el, de legalább nem is nőtt a különbség tovább.

Rovatok