Index Vakbarát Hírportál

Azt hittük, a szemünk előtt hal meg

2013. február 3., vasárnap 16:51

A Mirror hosszú cikket közöl Paul Gascoigne-ról, mert a kilencvenes évek angol futballsztárja újra életveszélyben van, újra iszik.

A barátai arról számoltak be, hogy Gascoigne tökéletesen tisztában van azzal, milyen veszélyesen él, de egyszerűen nem tud ellenállni az alkohol csábításának.

„Nincs senki, aki meg tudna menteni. Az egyetlen dolog, ami nélkül nem tudok élni, az ivás” - vallotta be a 45 éves Gazza.

A depresszióval, drogproblémákkal is küzdő futballsztár mélyponton van - egy alkoholista barátja nemrégiben a kezei között halt meg -, ennek pedig már érzékelhető jelei is vannak.

Paul Gascoigne 1996-banFotó: Neil Munns

Csütörtöki előadásán összefüggés nélkül, feldagadt arccal, remegő kézzel, zavartan beszélt. Az egyik szemtanú, akit sokkolt az eset, így számolt be erről: „azt hittük, a szemünk előtt fog meghalni.”

„Szeretem Pault, és szeretném látni, hogy összeszedi magát. Nagylelkű és kedves ember" - ismerte el ügynöke, Terry Baker, aki azt is megjegyezte, ezek a fellépések a legfőbb bevételi forrásai Gazzának, akiért az egész nemzet szurkol.

Az 57-szeres válogatott Gascoigne a Newcastle Unitedben kezdte, majd a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is játszott. Karrierje - részben botrányai, iszákossága és mentális betegségei miatt - az 1990-es évek végén szakadt meg.

Rovatok