Index Vakbarát Hírportál

Eszméletlenre verték a Newcastle-védőt

2013. február 4., hétfő 15:41

Egy utcai verekedésben súlyosan megsérült  Danny Simpson, a Newcastle United hátvédje. A futballista 15 percig öntudatlanul feküdt, míg kiérkezett érte a mentő.

Simpson a szombatot végigbulizta a barátnőjévél, majd hazafelé tartva egy gyorséttemnél álltak meg. A sorbanállás közben kezdett balhézni egy ötven körüli férfival. A szemtanúk szerint erősen részeg Simpson végül a földre lökte, majd otthagyta a férfit. Már a taxiba akart beszállni, amikor egy másik férfi megragadta és leütötte.

Simpson elveszítette az eszméletét, vér szivárgott a szájából. Az öntudatlanul fekvő játékosról többen videókat készítettek, míg mások megpróbáltak segíteni rajta. A mentők 15 perc múlva érkeztek ki hozzá, kórházba szállították. A képviselője szerint már jól van, már hétfőn edzhet.

A 26 éves futballista ifjúságiként a Manchester Unitedben játszott, majd 2006-tól 2010-ig a felnőtt csapat tagja is volt, de csak három meccset kapott a klubnál, amely inkább kölcsönadta. Simpson így játszott a Royal Antwerpben, az Ipswichben, a Sunderlandban és a Blackburnben is. 2009-től a Newcastle kölcsönjátékosa volt, ahol 2010-ben rendes szerződést is kapott. Eddig 100-szor játszott a csapatban. Idén még nem kapott játéklehetőséget, és arról szóltak a hírek, hogy mivel nyáron lejár a szerződése, már most eladja a Newcastle.

A médiában mostánában leginkább barátnője, az X-factor zsűritagja, Tulisa Contostavlos miatt foglalkoznak vele.

Rovatok