Index Vakbarát Hírportál

Megverték a megtartott bundapénz miatt?

2013. február 7., csütörtök 11:00

A román sajtó tovább pörgeti a volt német élvonalbeli Cottbust érintő fogadási botrányt, elsősorban azért, mert a német klub korábbi játékosa, Lawrence Reghecampf pillanatnyilag a Steaua edzője.

Most egy cottbusi győzelmet vettek elő, amikor a rendre kiesés ellen harcoló keletnémet csapat váratlanul 3-2-re nyert az akkor élcsapatnak számító berlini Herthánál.

A román ziare.com nevű oldal azt is tudni véli, hogy döntetlent szeretett volna a maffia, ezért öt játékost is lefizetett, de miután a várt eredmény elmaradt, Sebők Vilmostól visszakérték a pénzt, a válogatott védő ellenben nem adta oda, ezért megverték. (Az újság egy név nélküli magyarországi informátorra hivatkozik, ami nem erősíti a sztorit.)

A Prosporton is téma a bundabotrány, egy fotót is közölnek, hogy védekezett akkoriban a Cottbus, de az egy Wolfsburg elleni meccsen készült, vagyis semmi köze az ügyhöz.

Az említett 2001. augusztusi meccsen a védőt a Kicker 2,5-esre osztályozta, ami azért kimagasló, mert az egész szezonban nem kapott ennél jobb érdemjegyet. A következő fordulóban és utána is a pályán volt, egész ősszel bíztak benne, tavasszal került ki a csapatból.

Sebőköt próbáltuk elérni, de csak a rögzítője válaszolt.

„Úgy tudom, erről a meccsről nincs szó, csak egyedül a Bayern elleniről. Amelyen, még egyszer hangsúlyozom, sem én, sem Miriuta nem lépett pályára” – közölte Sebők az nso.hu-val. Szerinte az ügy komolytalan.

Rovatok