Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo bombája után Mourinho is bólogatott

2013. február 9., szombat 21:27

Szombaton Mali bronzérmes lett az Afrika-kupán (Mali-Ghána 3-1), a német és az olasz listavezető növelte előnyét, a (Juventus-Fiorentina 2-0, Bayern-Schalke 4-0). Az olasz rangadó döntetlen (Lazio-Napoli 1-1) Angliában a Manchester City bukott, a Chelsea győzött (4-1). Ronaldo-mesterhármassal nyert a Madrid (Real-Sevilla 4-1). Huszti ismét vezeti a Bundesliga gólpasszlistáját.

Real Madrid–Sevilla 4-1

ELŐTTE: A Real Madrid a múlt héten a Granadától kapott ki, Cristiano Ronaldo élete első öngóljával. A klubnál lassan minden hétre jut egy botrány, a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntő előtt a tizedik Sevilla ellen kellene nyerni. A harmadik számú kapus, Diego Lopez kezdett a Realnál, bekerült Kaká is, Özilt inkább pihenteti Mourinho.

KÖZBEN: Először Kaká veszélyeztetett, majd Ronaldo. A 18. percben Ronaldo adta be laposan szélről, Benzema mögé érkezett a labda, de egy becsúszó védő fejéről hozzá pattant, csak be kellett passzolnia, vezetést szerzett a Real. A 26. percben Ronaldo idei legszebb gólját varrta be ballal, 20 méterről, egy biciklicsel után. Az egykedvű Mourinho is bólogatni kezdett a találat után.


Madrid 4 Sevilla 1 by jordixana

A második félidőből alig telt el fél perc, amikor Ronaldo szerzett védőhiba után gólt. A negyedik villámgyors kontrából született, Ronaldo egy sevillai szöglet után a saját 16-osán vette át a labdát, végigsprintelt a pályán, majd leadta Higuaínnak szélre, aki laposan lőtt a kapu elé, éppen odaért Ronaldo. Mesterhármas. Mourinho cserélt, lejött Ronaldo, Kaká, bejött Morata, Pepe, Callejon. 4-1: Manu megetette Albiolt, majd a sarokba lőtt. Kiállították a realos Higuaínt és Madurót a Sevillából.

UTÁNA: Mourinho pihentette a szerdai BL-meccsre alapembereinek egy részét. Győzelmével a Real maradt a harmadik a bajnokságban, a Sevilla a 10.

Lazio–Napoli 1-1 (Floccari 12., Campagnaro 87.)

ELŐTTE: A nap olasz rangadóján a második Napoli és a harmadik Lazio csap össze. A rómaiaknak nem ment az utóbbi időben, egy döntetlen után kétszer is kikaptak, hat pontra maradtak le a nápolyi klub mögött. A Napoli lendületben van, Cavani szórja a gólokat, idegenben kellene nyerniük, hogy a listavezető Juventusszal tartani tudják a lépést.

KÖZBEN: A sérült Klose nélkül felálló hazaiak jól kezdtek, a 12. percben egy gyors támadás végén Floccari mellel levette a labdát, majd tíz méterről a Napoli kapujába bombázott.

A végén hatalmas nyomás alatt tartotta a Lazio kapuját a Napoli, majd egy fantasztikus kapásgóllal, a levegőben felugorva, Campagnaro egyenlített is. A Lazio az utolsó perceket megnyomta, de csak egy kapufáig jutott. A gól:

UTÁNA: Az olasz bajnokság második (Napoli) és harmadik helyezettje (Lazio) között maradt a hat pont különbség.

Juventus–Fiorentina 2-0 (Vucinic 20., Matri 41.)

ELŐTTE: A Juventus az elmúlt hetekben bukdácsolt, így már csak három pont az előnyük a második Napoli előtt, igaz a nápolyiakra Rómában vár nagy rangadó. Az ellenfél az a Fiorentina, ami több hét után, a múlt vasárnap, a Parma ellen nyert először, viszont a rangadóikon rendre jól teljesít.

KÖZBEN: A Juventus a 20. percben megszerezte a vezetést. Az egyik Fiorentina-védőről visszapattant labdát Vucinic levette, aztán a kapuba bombázta. Húsz perccel később jött a második Juve-gól, Vidal passza után Matri talált be, ezzel be is állt a végeredmény.

UTÁNA: A listavezető Juventus előnye öt pont a Napoli előtt, a Fiorentina lecsúszott a nemzetközi kupás helyekről.

Bayern München–Schalke 04 4-0 (Alaba 19., 51., Schweinsteiger 31., Gomez 62.)

ELŐTTE: Pep Guardiola leendő csapatára, a Bayern Münchenre is kemény ellenfél vár, a Bajnokok Ligájában még mindig álló Schalke 04-et fogadják. A hatodik Schalke üldözi Szalai Ádám Mainzját, pontokra van szüksége, hogy harcban legyen a nemzetközi kupás helyekért. A bajoroknál minden a legnagyobb rendben, december közepe óta az összes meccsüket megnyerték.

KÖZBEN: A Bayern a 19. percben Ribery buktatása után kapott tizenegyest, Alaba laposan lőtt a jobb alsó sarokba. Schweinsteiger zseniális szabadrúgással növelte az előnyt, a 31. percben húsz méterről a rövidbe csavart, a labda a kapufáról pattant be. A második félidő elején jött a harmadik Bayern-gól, Alabának Gomez tette vissza a labdát az ötös előtt, az első gól szerzője laposan lőtt a kapuba. A 62.-ben Robben rúgatott gólt Gomezzel, a vendégek kapusa kimozdult, a csatár pedig a védők között a kapuba helyezett.

UTÁNA: A Bayern hetet is rúghatott volna, a 73. percben hármat is cserélt Heynckes. A Dortmund kikapott, a Leverkusen pedig ikszelt, így a bajorok előnye tovább nőtt a Bundesliga élén.

Mali–Ghána 3-1 (Samassa 21., Keita 47., Diarra 91., ill. Asamoah 82.)

ELŐTTE: A ghánai csapat lemaradt az Afrika-kupa döntőjéről, Burkina Faso tizenegyesekkel ejtette ki őket. Mali a negyeddöntőben a házigazda Dél-Afrikát búcsúztatta a negyeddöntőben, a következő körben viszont simán kizúgtak, 4-1-re kaptak ki Nigériától. Bronzmeccs, gyakorlatilag tét nélkül, álomjáték jöhet.

KÖZBEN: Mali kezdte jobban a bronzmeccset, a 21 percben Samassa talált be. A szünet után a korábbi Barcelona-játékos Keita is betalált, ezzel lett 2-0. Ghána az 58. percben szépíthetett volna tizenegyesből, de Wakaso kihagyta a büntetőt. A szépítés végül a 82. percben jött össze, Asamoah talált be, de a végeredményt Diarra állította be a 91. percben, Mali 3-1-re nyert és bronzérmes.

Borussia Dortmund–Hamburg 1-4 (Lewandowski 16., ill. Rudnevs 19., 62., Szon 26. 89.)

ELŐTTE: A bajnoki címvédő Dortmund tizenkét ponttal marad le a listavezető Bayern mögött, a harmadik Bayer Leverkusen pedig ott liheg a nyakán. A hazaiaknál a lengyel Lewandowski nagy formában van, legutóbbi öt tétmeccsén betalált, a kilencedik Hamburg ellen folytathatja a nagy sorozatot.

KÖZBEN: Az első gólt a hazaiak szerezték, naná, hogy Lewandowski. Lecsapott egy előrevágott labdára, majd estében szélről a hosszú sarokba kotort. Nem sokáig vezettek, jött a volt zalaegerszegi Rudnevs, egy kontra végén lőtt a kapuba. A 26. percben fordított a Hamburg, Szon tizenhatról gyönyörűen csavart. Négy perccel később emberhátrányba került a Dortmund, Lewandowski szétrúgta az ellenfelét, egyből kiküldték. A 60. percben a Hamburg is tíz emberre fogyatkozott, Bruma utolsó emberként vágta fel Reust, kiállították. Egy percre rá mégis a vendégek növelték az előnyüket, Rudnevs közelről fejelt gólt. A 89.-ben jött a negyedik hamburgi találat is, Jansen passzát Szon lőtte be.

UTÁNA: A forduló meglepetését hozta a feszült meccs, a Dortmund ritkán kap ekkora verést otthon. A Hamburg a győzelemmel felzárkózott az élmezőnyre, a Dortmund pedig még jobban lemaradhat a Bayern mögött. Rudnevs már tízgólos a bajnokságban.

Hannover–Hoffenheim 1-0 (Diouf 8.)

ELŐTTE: A Hannover a tizedik helyen áll, de egy győzelemmel akár hatodikak is lehetnek. A Hoffenheim menekülne, a tizenhatodik helyen vannak, hét ponttal lemaradva a bentmaradást érő pozíciótól.

KÖZBEN: Huszti Szabolcs gólpassza után már a nyolcadik percben előnyben voltak a hazaiak, Diouf fejelt a kapuba. A magyar játékosnak ez volt a nyolcadik asszisztja, holtversenyben az első. Több gól nem volt, nyertek a hazaiak.

UTÁNA: A három pontot érő gólban Huszti nagy szerepet vállalt, a Hannover felért a hatodik helyen álló Mainz mögé. A magyar középpályás a szezonban nyolcadik gólpasszával vezeti az assziszt-listát (Reus és Müller mellett).

Chelsea–Wigan 4-1 (Ramires 23. Hazard 55, Lampard 89., Marin 92., ill. Maloney 56.)

ELŐTTE: A Chelsea-edző Rafa Benitez hetek óta nem beszélt a tulajdonos Roman Abramoviccsal, a sajtótájékoztatókon pedig nem tudott érdemleges dolgokat mondani. Ha most a Wigant nem sikerül megverniük, akkor állítólag repül a spanyol, akit a szezon végéig neveztek ki. Szerencséjükre a Wigan nincs félelmetes formában, a 18. helyen álló csapat legutóbb az Aston Villa ellen tudott nyerni december végén

KÖZBEN: A 23. percben Torres jó ütemű passza után Ramires ugrott ki, és a kifutó kapus mellett a bal felsőbe lőtt, ezzel vezettek a hazaiak. Az 55. percben növelték az előnyt. Azpilicueta kapott labdát a jobb szélen, az alapvonalig rohant, befelé cselezte magát, majd középre gurított, ahol Hazard kapásból laposan bevágta a labdát. Egy perccel később visszajött a meccsbe a Wigan, Maloney a kifutó Cech mellett lőtt gólt a tizenhatos szélről. A 89. percben Lampard szerezte a Chelsea harmadik gólját, tizennyolcról kapásból helyezett a jobb alsóba. A végén Marin is betalált, a vendégek kapusáról kipattant labdát fejelte be.

UTÁNA: Lampard hétről-hétre nagy formában játszik, most ismét betalált, már csak négy gólra van attól, hogy klubrekordot állítson be, a Chelsea-nél viszont még mindig nem téma, hogy hosszabbítsanak vele. A londoniak harmadikak, a Wigan maradt kiesőhelyen.

Greuther Fürth–Wolsburg 0-1 (Bas Dost 23.)

ELŐTTE: A debreceni Varga Józsefet egyből befogadták a Bundesliga utolsó helyén álló csapatnál. Első meccsét végigjátszotta, ráadásul nyertek is, és annyira megtetszett a klubvezetőknek, hogy végleg megszereznék. A hátrányuk viszont még mindig nagy. A kiscsapatnak a 15. Wolsburgot vernie kellene, hogy folytassa a felzárkózást.

KÖZBEN: Varga második mérkőzésén is kezdett, Stieber vállsérülése miatt hiányzott. A 23. percben bajba kerültek a hazaiak, Bas Dost szerezte meg a vezetést a Wolfsburgnak. Varga ezúttal is begyűjtött egy sárga lapot, az 55. percben mutatta fel neki a bíró, gólt viszont a folytatásban sem tudott szerezni a Fürth.

UTÁNA: Varga végigjátszotta a mérkőzést, de csapata nem tudott feljebb kapaszkodni, tizenkét pontra vannak a biztos bentmaradást érő 15. helytől. Stieber sérülése állítólag komoly, lehet, hogy a a szezonban már nem játszhat, a vállában elszakadt a szalag.

Egyéb eredmények:

A Málaga a válogatottban szerdán bemutatkozott Isco duplájával fordított és nyert a Levante vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának harmadik szombati mérkőzésén.

Levante–Málaga 1-2 (1-1)

Deportivo La Coruna–Granada 0-3

Southampton–Manchester City 3-1

Sunderland–Arsenal 0-1

Tottenham–Newcastle 2-1

A Stuttgart mélyrepülését folytatta, egymás után ötödik meccsüket is elveszítették a német bajnokságban.

Stuttgart–Werder Bremen 1-3

Rovatok