Index Vakbarát Hírportál

Délben gálázott a Barca, hat gólt vágtak

2013. február 10., vasárnap 14:27

Szokatlan időpontban, vasárnap délben lépett pályára a Barcelona a spanyol bajnokságban, a tizenkettedik helyen álló Getafét fogadták Messiék.

A hazai pályán játszó Barca negyed óra után már kétgólos előnyben volt. Iniesta szép passza után Alexis Sanchez a hatodik percben talált be, hét perccel később pedig Messi közelről szerezte meg a harmincötödik gólját a bajnokságban, Iniesta ebben a támadásban is nagyszerű paszt osztott ki. A félidőben szinte végig a hazaiak járatták a labdát, 75-25 volt a labdabirtoklás aránya a szünetben.

Az 58. percben Jordi Alba ugratta ki Villát, aki az ötös sarkáról a rövidbe lőtt laposan, ezzel lett 3-0. A negyediket Tello lőtte, Messi passzából szépen helyezett a kapu bal oldalába. A Barcának még az is belefért, hogy egy gólt ajándékozzon a vendégeknek, Alba röviden hazafejelt labdáját Alvaro szerezte meg, és belőtte a Getafe becsületgólját.

Az utolsó két percben újabb két gólt szereztek a hazaiak. A 90. percben Messi cselezgetett a tizenhatoson belül, majd az egyik védőről Iniesta elé került a labda, aki tízről nem hibázott, a 91. percben pedig kipasszolták a vendégvédelmet, és Alcantara rúgatott egy gólt Piquével, ezzel lett 6-1.

A listavezető Barcelona a győzelemmel őrzi az előnyét, az este pályára lépő Atletico Madridot tizenkét, a Real Madridot tizenhat ponttal előzi meg.

Rovatok