Index Vakbarát Hírportál

Gascoigne az intenzívre került

2013. február 10., vasárnap 12:28

Paul Gascoigne, korábbi angol válogatott az Egyesült Államokba utazott alkoholelvonókúrára, de szombat este rosszul lett, a hírek szerint szörnyű állapotban van.

A Daily Mail úgy tudja, az alkoholmegvonás miatt annyira megromlott az állapota, hogy egy arizonai kórház intenzív osztályára került. Szombat este volt a legrosszabbul, de vasárnap reggelre állítólag sikerült stabilizálni. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nyolchetes elvonókúrát el tudja-e kezdeni.

A Sunnak az egykori angol válogatotthoz közel álló forrás azt nyilatkozta, hogy Gazza az életéért küzd. Gary Lineker, régi barátja, vasárnap hajnalban írt twitterére. „Gazza harcol, remélem, ki fog tartani. Sokan ajánlották fel a segítségüket".

A negyvenötéves Gascoigne-nak néhány sztárismerőse gyűjtött huszonötezer dollárt, hogy elkezdhesse a rehabilitációt egy arizonai klinikán, több ismert futballista is adakozott. Az egykori játékos teljesen eladósodott az elmúlt években, a Sun szerint a kórházi számlára se lesz pénze.

Az ötvenhétszeres válogatott visszavonulása óta súlyos alkoholproblémákkal küzd, a múlt héten önként vállalta, hogy elkezdi az elvonót. A hónap elején egy előadáson összefüggés nélkül, feldagadt arccal, remegő kézzel, zavartan beszélt.

Gascoigne a Newcastle Unitedben kezdte, majd a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is játszott. Karrierje - részben botrányai, iszákossága és mentális betegségei miatt - az 1990-es évek végén szakadt meg.

Rovatok