Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo Zidane-nál is jobb

2013. február 11., hétfő 10:14

A Real Madrid és a Manchester United szerda este a Bajnokok Ligája legjobban várt nyolcaddöntőjében találkozik egymással, már az edzők is csak erről tudnak beszélni.

„Az egész világ a Real Madrid–Manchester United meccset várja. Mindenki azt hiszi, hogy nyomás alatt vagyunk, mert egy nagy csapat ellen fogunk játszani, de mi pont az ilyen mérkőzésekre várunk. Az embereket nem is nagyon érdekli a többi Bajnokok Ligája nyolcaddöntő" - idézi Mourinhót az AS.

A portugál edző az ellenfél tapasztalt tréneréről, Alex Fergusonról is beszélt. „Megtisztelve érzem magam, hogy a barátja vagyok, mert ő a futballvilág egyik legfontosabb személye, ráadásul nagyon jó ember. Sok nagy meccset játszottunk egymás ellen. Természetesen mindketten nyerni akarunk most is, de a vesztes talán annyira nem lesz szomorú, mert a barátja jut tovább".

A másik oldalon MU skót edzője ismét megragadta a lehetőséget, hogy Cristiano Ronaldót méltassa, azok után, hogy a portugál sztár a hétvégén azt nyilatkozta, a Manchester Unitednél élvezte a legjobban a játékot.

„Florentino Perez első elnöksége alatt a Real Madridban játszott Roberto Carlos, Luis Figo, Raul, és Zinedine Zidane, de azt hiszem, egyikük sem volt olyan jó, mint Cristiano Ronaldo. Zidane és Figo is fantasztikus futballista volt, de nem annyira, mint Cristiano. Ezért úgy gondolom, hogy Mourinho Realja még mindig a legjobb játékosokat foglalkoztatja. Ronaldo megdöntötte az összes rekordot a klubnál, megelőzte Di Stefanót, Puskást és Hugo Sanchezt, beírta magát a történelmükbe" - mondta volt játékosáról a hetvenegy éves edző.

A Real a harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban, a hétvégén 4-1-re verték a Sevillát, Ronaldo mesterhármast szerzett. A Manchester United is győzelemmel készült a szerda esti BL-rangadóra, az Evertont győzték le 2-0-ra, így már tizenkét pont az előnyük az angol bajnokság élén.

Rovatok