Index Vakbarát Hírportál

Csodagólok, amiket hiába rúgtak

2013. február 12., kedd 15:22

A vasárnapi Cagliari–Milan játékvezetője élete gólját vette el Mario Balotellitől. A Milan friss igazolása az ötösről gyönyörű gólt ollózótt, de a labda korábban már elhagyta a pályát, ezért érvénytelen volt a találat, ami három pontot ért volna.

Balotelli csalódottságát Kevin Keegen, Karl Heinz Rummenigge, Peter Schmeichel, Pedro Mendes, Robbie Fowler, Frank Lampard és Pablo Osvaldo is átélte korábban, jöjjön néhány hírhedt eset.

A 1981/82-es szezonban az angolok egykori sztárja, Kevin Keegan a Manchester Unitednek lőtt fantasztikus gólt a Southampton játékosaként. Az egyik MU-védő által felfejelt labdát tizennégy méterről félfordulatból lőtte a hosszú felsőbe, a bíró szerint azonban csapattársa, Armstrong lesen volt, ezért nem adta meg a csodagólt.

A német Karl-Heinz Rummeniggét az Inter játékosaként ennél is nagyobb góltól fosztották meg 1984-ben. A csatár az ötösnél felugorva akrobatikus mozdulattal talált be a Glasgow Rangersnek az UEFA-kupában, de a labdával együtt az egyik skót védő fejét is megrúgta, emiatt a bíró kifelé fújt. A hazai szurkolók annyira dühösek voltak az elvett gól miatt, hogy különböző tárgyakat dobáltak a pályára.

A Manchester United dán kapuslegendája, Peter Schmeichel 1997-ben az FA Kupa negyedik fordulójában a Wimbledon elleni mérkőzés végén ment előre egy szögletnél, hátha egyenlíteni tud. A labda meg is találta az ötösnél várakozó Schmeichelt, egyből beollózta, de a partjelző jelzett, lesen volt, pedig minden idők egyik legnagyobb kapusgólját szerezhette volna.

A portugál Pedro Mendes 2005-ben a Manchester United ellen félpályáról próbálkozott, látta, hogy Roy Caroll kint áll. A kapus rohant is vissza, de a labdát így se tudta megfogni, kiesett a kezei közül. Utána vetődött, kikotorta, a bíró és a partjelző is úgy látta, hogy még idejében érte el. A visszajátszásból kiderült, Carrol legalább egy méterrel a gólvonal mögül szedte ki a labdát.

A korábbi Liverpool-csatár, Robbie Fowler egy Birmingham elleni meccsen szerezhetett volna győztes gólt 2006-ban. Egy bedobás után az ötösnél ollózott a kapuba fél perccel a lefújás előtt, de ő is lesen volt, fogta is a fejét.

Az utóbbi évek egyik leghírhedtebb esete, és a videóbíró melletti kampány egyik legfőbb indoka Frank Lampard meg nem adott gólja a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az angolok egy perccel korábban 2-1-re szépítettek a németek ellen, amikor Lampard gyönyörű gólt lőtt tizenhatról, szabad szemmel is látszott, hogy a labda a gólvonal mögött pattant le. Nem adták meg, pedig a meccs fordulópontja lehetett volna. Az angolok ezután nem tudtak egyenlíteni, 4-1-re kikaptak.

Cavani a Barcelona otthonában lőhetett volna zseniális ollózós gólt, de előtte már a csapattárs Hamsik lesen fejelte vissza neki a labdát. A mozdulat tökéletes és védhetetlen volt, Cavaninál jobban talán csak Piquének fájt az egész, az uruguayi csatárnak sikerült fejbe rúgnia a Barca-védőt.

A Roma olasz-argentínja, Osvaldo ollózós gólja hatalmas bírói tévedés áldozata lett két éve a Lecce elleni bajnokin. A játékos még egyvonalban sem volt, amikor jó ütemben a rövid felsőbe ollózott, a partjelző mégis beintette a lest.

Rovatok