Index Vakbarát Hírportál

Sose leszel United-edző, Mourinho

2013. február 12., kedd 11:13

Az angol sajtóban többször a Manchester United-edző Alex Ferguson utódjaként emlegették a portugál José Mourinhót, a klub dán kapuslegendája, Peter Schmeichel máshogy gondolja ezt.

„Biztos, hogy nem ő lesz az utódja, szerintem a klub nem akarja mindazt, ami Mourinhóval együtt jár. Nagyon jó edző, azonban a United vezetőinek nem rá van szükségük. Chelsea, Inter és Real Madrid, egyik klubnál sem töltött három évnél többet" - mondta el véleményét a Special One-ról az Európa-bajnok kapus, aki nyolc éven át védett Manchesterben.

A Chelsea vezetősége 2007 szeptemberében rúgta ki Mourinhót, akinek a klub történetének legsikeresebb időszakát köszönhették. Az Internél két évet töltött el, bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert, de elhagyta őket, hogy a Real Madridnál lehessen edző. A spanyol sztárklubot 2010 óta irányítja, nyert már bajnokságot és Spanyol Kupát is, az elmúlt fél évben azonban sok balhé volt a csapaton belül, Mourinho is sokszor beszél arról, hogy szívesen visszatérne Angliába.

Akárhogy is, csak néhány év múlva lehetne Alex Ferguson utódja is, a rutinos skót edző nemrég azt nyilatkozta, maradna még egy-két évet a Manchester Unitednél, ahol már huszonhat éve irányít.

Rovatok