Index Vakbarát Hírportál

6 gól és 92. perces Ibra-piros a BL-kedden

2013. február 12., kedd 22:53

A Juventus már az első meccsen eldöntötte BL-nyolcaddöntőjét, 3-0-ra lelépte a Celticet Glasgow-ban. A PSG életben hagyta a Valenciát, így is nyert idegenben, ám a svéd nélkül még éles lehet a visszavágó.

Alig 10 percet kellett várni az első szép jelenetre Valenciában, a 20 éves, januárban érkezett brazil Lucas Moura lőtt jó 25 méterről a jobb kapufára. A labda közben kétszer kiment, de nem telt el két perc a gólig: Lavezzi kényszerítőzött csodásan Pastoréval, a két argentin remekül tette a labdát, az exnápolyi lelépte a kényszerbalhátvéd Guardadót, kicselezte a középhátvédet, majd elemi erővel a kapu közepébe bombázott.

Egy jó kapus talán bele tudott volna kapni a labdába, de nem Guaitá.

A Valencia nem talált magára, egyetlen eltört Ever Banega-lövést tudott felmutatni, az is 1,5 méterrel mellé ment, miközben nekik gólt lőhetett volna Lucas éles, lapos lövésből, de a kapus ezt fogta.

A szünet előtt három perccel viszont újra tehetetlen volt. Lucas nagyon csúnyán leültette a Cissokho és Mathieu sérülése miatt balbekk Guardadót, tökéletesen adott középre, Pastore pedig állítás nélkül a kapuba bombázott. Lapos lövése Guaitá sarkáról, kötényben pattant be, vagyis ez végképp védhető lett volna.

A szünet után a Valencia veszélytelenül támadgatott, a 60.-ban a PSG végigvitt egy kontrát: Ibrahimovic a 16-os sarkáról laposan lőtt, Guaitáról - ugye - kipattant a labda, épp az ötösön álló Lavezzi lábára, ám a kapusnak most szerencséje volt, az argentin nem tudta irányítani a labdát, és mellé rúgta. Vagy inkább méterekkel a kapu mellé pattant a labda.

Három perc múlva Lavezzi Verrattitól kapott csodás passzt, befűzte a védőjét, egy az egyben volt Guaitával, de hanyagul a kezébe emelt.

Újra nem telt el két perc, a remekül kontrázó PSG megint gólt szerezhetett volna. Most Ibrahimovic indult meg a saját térfeléről, kipasszolt jobbra Lavezzihez, aki néhány lépés után visszapasszolt középre a svédhez, aki beleért, de Guitában elakadt a labda. Szerencséje volt a kapusnak, mert a labda aztán mögéje pattant, de nem sokkal, így hamar felkapta a visszaforduló Zlatan elől.

A harmadik gólt nem adta meg Tagliavento bíró: Ibrahimovicék nullára játszották a Valencia-védelmet, de a svéd könnyű helyzetben a kapusba lőtt úgy hat méterről, a kipattanóba többen beleértek, Verratti aztán begurította, de feltehetően lesről.

A Valencia erőtlen nyomása a 90.-ben meghozta az eredményt, egy felívelt szabadrúgást Rami közelről a kapuba helyezett.

Nem volt viszont még vége: a 92.-ben Ibrahimovic letaposta Guardadót, egyből pirossal leküldte a bíró, a szupersztár alig reklamált.

A párizsiaknak 3-4 góllal kellett volna nyerniük, de a kihagyott helyzetek és Ibra butasága miatt éles lehet a visszavágó is. Ő nem lesz tehát, de már valószínűleg játszik Beckham, aki Valenciában még a lelátóról nézte a meccset.

Glasgow-ban a Juventusnak három percre volt szüksége a vezetéshez, úgy lőttek gólt, hogy ketten is kapuba találtak. Matri kapott remek magas labdát, ami bepattogott a tizenhatosra, a csatár elgurított a kapus mellett, de az egyik védő még látszólag a vonalról tisztázott. Csakhogy pont az érkező Marchisio elé, aki négy méterről könnyedén kapuba lőtt. A bíró csak Marchisio kísérletét látta gólnak, a visszajátszások mutatták meg, hogy már Matrié bent volt, így a találatot végül az ő nevére írták.

A Juventus innét irányította a meccset, nem igazán engedett helyzetet a Celticnek. Veszélyesebbek voltak az olaszok, és szűk negyedórával a vége előtt bebiztosították a győzelmet, és valószínűleg a továbbjutást is. Marchisio Matritól kapott remek passzt balösszekötőben, ballal megcsinálta a visszacselt, jobbal berúgta a rövidre, klasszisgól.

Hat perc múlva a világ egyik legjobb középpályása, azaz Marchisio leosztott egy asszisztot is, Vucinicnak, aki közelről higgadtan begurította. Idegenben a BL-ben a 0-3 már kiütés, valójában le sem kellene játszani a visszavágót.

Szerdán jön a nagy meccs, a Real-MU, de lesz Sahtar-Dortmund is a BL első kieséses körében.

Nyolcaddöntő, első mérkőzések:


Celtic Glasgow (skót)-Juventus (olasz) 0-3 (0-1)
gól: Matri (3.), Marchisio (77.), Vucinic (83.)

Valencia (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (0-2)
gól: Rami (90.), illetve Lavezzi (10.), Pastore (43.)
kiállítva: Ibrahimovic (90+1., PSG)

A visszavágókat március 6.-án rendezik

Rovatok