Index Vakbarát Hírportál

Bale szabadja, mint Ronaldoé és Juninhoé

2013. február 15., péntek 15:23

A Tottenham Hotspurs játékosa, Gareth Bale az utóbbi hetekben óriási formában futballozik, idei öt klubmérkőzésen hét gólt szerzett, a csütörtöki Európa Liga-fordulóban két szabadrúgásgóllal nyerte meg a Lyon elleni meccset. Edzője, André Villas-Boas már Cristiano Ronaldóhoz hasonlítja.

A Lyonnak először a 46. percben talált be. 35 méterről a jobb alsó sarokba tekerte a labdát, majd magát másolva a második félidő ráadásában is lőtt egy gólt szabadból, kicsit közelebbről, de ugyanazt a sarkot választotta.

„Egészen hihetetlen, nemcsak azért, mert all-round játékos, hanem mert képes így meglőni a szabadrúgásokat. Amikor rúg, nagy erőt kap a labda, ami könnyen meg is változatja az irányát" – mondta játékosáról VIllas-Boas.

Az edző szerint Bale-t nyugodtan lehet Ronaldóhoz hasonlítani, már tőle is elvárják, hogy a hátán vigye a csapatot, és a pontrúgásokból gólokat szerezzen. „Bale-nek nagy pillanatai vannak mostanában, sok gólt szerez a csapatnak. Azt hiszem, ez a legjobb szezonja a Tottenhamben. Mi csak azt látjuk, hogy igazán élvezi a futballját, és ebből mi is energiát nyerünk."

A vesztes Lyon edzője is egyetértett abban, hogy Bale az egyik legjobb pontrúgó a világon, és felveszi a versenyt Ronaldóval, hasonlóan veszélyesen csapódnak le a labdáik a sorfal mögött. Rémi Gardnak azonban egy másik klasszis lövő is eszébe jutott: Valaha volt egy játékosunk, akit Juninhónak hívtak. Amikor szabadrúgást kaptunk hasonló távolságból, mindig úgy gondoltuk, hogy neki ez olyan, mint egy büntető, és ma este nagyjából ugyanezt láthattuk Bale-nél is."

Bale valóban nagy gólokat lőtt, ebben nem is érdemtelenül hasonlítják C. Ronaldóhoz, de ahogy arra egy korábbi cikkünkben rámutattunk, a Real-játékos lő nagy gólokat szabadrúgásból, de nem igazán jó százalékkal.

Rovatok