Index Vakbarát Hírportál

Nem írt történelmet a Luton

2013. február 16., szombat 15:47

Nem sikerült a bravúr a Luton Town-nak az FA-kupa nyolcaddöntőjében, nagyon simán kikapott otthon a második ligában szereplő Milwalltól 3-0-ra, így nem sikerült történelmet írni. A hazaiaknál a kezdőben szerepelt Kovács János, az MTK korábbi futballistája, aki nem szívesen fog emlékezni erre a meccsre.

Az első gólnál nagyot hibázott, egy visszatett labdát rosszul vett le, combjáról a labda az ellenfél csatárához pattant, aki megszerezte a vezetést. Aztán a második gólban is benne volt a magyar védő. A Milwall végül 3-0-lal jutott a legjobb nyolcba. 1914 után juthatott volna nem profi (non-league-s) klub a legjobb nyolcba, 99 éve a Queens Parknak sikerült.

Az Arsenal 1-0-s vereséget szenvedett a másodosztályú Blackburn Roverstől, ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy a londoni csapat ebben a szezonban sem nyer semmilyen trófeát.

Az Arsenal - amely 13 elsőségével a második legeredményesebb klub az FA-kupában - 2005-ben ünnepelhetett nagy győzelmet legutóbb, akkor éppen ebben a sorozatban nyert.

A szombati meccset- amely a két csapat 1901 óta íródó közös történetének 120. mérkőzése volt - Kazim Richards gólja döntötte el. A Blackburn úgy jutott el a legjobb nyolc közé, hogy eddig még gólt sem kapott a sorozatban.

Vasárnap Manchester City–Leeds United, Huddersfield Town–Wigan Athletic meccs lesz. Hétfőn a Manchester United az Evertont fogadja. Február 27-én a Middlesbrough a vasárnapi Brentford–Chelsea meccs továbbjutóját fogadja.

FA-kupa, nyolcaddöntő

Luton Town–Milwall 0-3 (0-2). G.: J. Henry (12.), Hulse (36.), N'Guessan (86.)

Arsenal-Blackburn Rovers (II. osztályú) 0-1 (0-0)
Milton Keynes Dons FC (III.)-Barnsley (II.) 1-3 (0-2)

Rovatok