Index Vakbarát Hírportál

A tahó gólszerző beszólt, nem ő hibázott

2013. február 20., szerda 13:03

Perunak is van már Luiz Adrianója, miután a harmincnégy éves Piero Alva úgy szerzett gólt a bajnokságban, hogy közben az ellenfél kapusa a földön feküdt sérülés miatt. Az esetet nagy felháborodás kísérte Peruban és a világon máshol is, a játékos viszont ragaszkodik hozzá, ő csak az ellenfél hibáját használta ki.

„Szerintem egyszerűen az ellenfél bakizott, ezért így kellene kezelni a történteket. Egyértelmű, hogy ők hibáztak. Ha a kapus megsérült vagy megbetegedett, akkor miért nem ment le a pályáról? Az összes kapus tudja, ha megsérül, akkor el kell hagynia a játékteret" - fejtette ki véleményét Alva a perui Depor lapnak.

A vasárnap esti bajnokin a Cesar Vallejo 2-1-re vezetett, amikor a 70. percben a vendég Union Comercio kapusa megfogott egy labdát a saját tizenhatosa előtt, majd rosszul lett. Lefeküdt a földre, a labdát is kiejtette a kezéből, amit az egyik védő ki akart rúgni, de Alva blokkolta a lövést, és megszerezte a hazaiak harmadik gólját. Az Union játékosai reklamáltak, a támadó viszont már akkor jelezte, nem érdekli a dolog.

Tavaly novemberben a Sahtar Donyeck brazil csatára, Luiz Adriano szerzett úgy gólt a Nordsjaelland ellen, hogy a teljes dán védelem állt, mert azt hitte, hogy a Sahtar visszaadja a labdát, miután a bíró egy ütközés miatt megállította a játékot. A meccs után nagy volt a felháborodás, de a brazil azt üzente, a semmi miatt megy a sírás. Később egy meccsre eltiltották a sportszerűtlenség miatt.

Rovatok